Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Valaki el tudná ezt magyarázni?

Valaki el tudná ezt magyarázni?

Figyelt kérdés

Vettem egy Ariston Andris 10 RS vízmelegítőt.

Alsó kifolyásút kértem, mert a csap felé szeretném tenni.

Kibontva azt tapasztalom, hogy ez felső kifolyású, tehát csap alá kell tenni.

A bolt ahonnan vettem nem akarja cserélni, mert már bontva van, illetve azt mondják nekem folyamat, hogy az alsó kifolyás azt jelenti, hogy a csap alá kell tenni, és felfele állnak a csonkjai.

De ezt most nem értem…. Bármelyik webes áruházat megnézem, mindenhol az alsó kifolyásút a csap felé kell szerelni leírás szerint… szaki mondta, hogy alsó kifolyásút vegyek, mert csap felé kell tenni, ergó lefele kell a csonkoknak állni…. Rettentő dühös vagyok..

2023. dec. 14. 16:24
 1/6 anonim ***** válasza:

ARISTON Andris RS 10U/3 EU alsó elhelyezésű villanybojler.

Pedig ez alsó elhelyezésű, egyértelműen.

2023. dec. 14. 16:35
 2/6 anonim ***** válasza:

Nem tudom mi ez a csap felé meg ilyen kifelyezés.

Amit vettél azt a mosogatószekrénybe a csap alá kell szerelni.

A másik tipust a FALRA kell tenni és onnan kötni a csaptelepre.

[link]

2023. dec. 14. 17:45
 3/6 anonim ***** válasza:

"Nem tudom mi ez a csap felé meg ilyen kifelyezés."

Az a baj hogy a kérdező sem tudja... de még úgy néz ki olvasni sem nagyon. Vagy ha mégis, akkor értelmezni nem tudja az olvasottakat.

Ugyanis az

alsó elhelyezésű

és az

alsó kifolyású

rohadtul mást jelent.

Ha erre még rájön egy hasonlóan agyoniskolázott boltos aki szintén hadilábon áll a magyar nyelvvel és még esetleg műszaki analfabéta is, akkor kész a káosz.

Szóval fogalmunk sincs hogy mit kértél a boltban és hogy azt a boltos hogyan értelmezte.... Adott valamit. Végülis 50-50 volt hogy eltalálja. :D

2023. dec. 14. 18:03
 4/6 A kérdező kommentje:

"Szóval fogalmunk sincs hogy mit kértél a boltban és hogy azt a boltos hogyan értelmezte.... Adott valamit. Végülis 50-50 volt hogy eltalálja. :D"

A kérdés második mondata a leírásban:

"Alsó kifolyásút kértem, mert a csap felé szeretném tenni."

Ki is áll hadilábon a magyar nyelvvel? :)

Akkor én ezek szerint jót kértem. Nem én hibáztam.

2023. dec. 15. 08:11
 5/6 anonim ***** válasza:

FÖLÉ bazz+! Fölé!! Így írják helyesen, nem felé! Teljesen más jelent a fölé és felé!

És nem tudjuk hogy csak az írás nem megy, vagy a beszéd sem. Nem tudjuk mit mondtál a boltban és nem tudjuk mit értett ezen a boltos. Elb..tátok, így jártál, Legközelebb megnézed már a boltban hogy mit kaptál. Biztos vagyok hogy a dobozon is rajta van hogy pontosan milyen készülék van benne, ki sem kell bontani hogy beazonosítható legyen.

2023. dec. 15. 08:31
 6/6 A kérdező kommentje:

"Biztos vagyok hogy a dobozon is rajta van hogy pontosan milyen készülék van benne, ki sem kell bontani hogy beazonosítható legyen."

Akkor rosszul tudod, mert nincs rajta, és még a szerelési minta is mind a két verzión ugyanaz.

Egyébként tessék:

"Természetesen egyértelműbb a fölé alakváltozat, de mivel a fel, föl igekötő is létezik egymás mellett, így van, aki a felé szót használja a ‘fölé’ értelemben. A szövegkörnyezet segít az értelmezésben."

Úgy látszik Neked még a 8 általános sincs meg, ha a szövegértelmezés nem megy. Ne is reagálj, rád nem vagyok kíváncsi.

2023. dec. 15. 08:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!