Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Stukkót csak egyenes falhoz...

Stukkót csak egyenes falhoz lehet tenni? Vagy mivel lehetne orvosolni a fal görbeségét, egyenletlenségét?

Figyelt kérdés

A folyosón ferde a mennyezet, azt csak az álmennyezet oldaná meg. Viszont a falak is kicsit görbék, egyenletlenek. Ide szerintem még öntapadós tapétát sem lehet rakni, mert csak még jobban kidobná a görbeséget. Olyan régi, parasztos veranda stílusú a fal. Mivel lehetne ezt olcsón modernizálni egy kicsit?

Köszönöm

2023. dec. 4. 22:45
 1/6 anonim ***** válasza:
Egyenes stukkót csak egyenes falra tudsz feltenni. 🙂
2023. dec. 5. 09:39
 2/6 A kérdező kommentje:

Igen, teljesen logikus, köszönöm 😅

Csak végső elkeseredésemben írtam. Lehet ilyenkor valahogy optikailag javítani a falon?

2023. dec. 5. 10:33
 3/6 A kérdező kommentje:

[link]

Nos, valami ilyesmi lett. Magas is, egyenletlen, nem egyesen a plafon :(

2023. dec. 5. 10:36
 4/6 anonim ***** válasza:

Hát ugyan fel lehet rakni, de nyilván az is kanyargós lesz, ha nem akarsz 2 centis "réseket" kihúzni akrillal.

Amúgy ebben a házban én komolyan elgondolkodnék, hogy a stukkó hiánya-e a legnagyobb probléma :))

2023. dec. 5. 12:49
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Ez egy parasztház, vakolat helyett sárzással.Ne akarj belőle panelt, soha nem lesz olyan. El kell fogadni, hogy ez ilyen,a sárzásból is lehet sima "vakolatot" csinálni, de arra csak a mész a megoldás. Persze lehet mindenfélét barkácsolni, de előbb-utóbb vagy penészes lesz,vagy ledobja a cementes vakolatot.
2023. dec. 5. 17:22
 6/6 A kérdező kommentje:

Ez nem konkrétan a mi folyosónk, neten találtam a képet. Bár gondolom nem a miénk is olyan anyaggal épült.

Ablakcsere miatt az ablakok körül le lett javítva, plusz a többi helyen is javítgatva glettel, csiszolva, festve... Remélem legalább egy évig ellesz.

2023. dec. 5. 23:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!