Szerintetek ahogy eddig csináljuk, akkor kudarc lesz a vége?
Most vásároltunk egy házat. A belső falakon öntapadós 3D s habos tapéta volt/van. Már leszedtük, de csak úgy tudtuk, hogy a ragasztó nagyja része a falon van, ezt próbáltuk egy zsiráffal lecsiszolni, a sarkokat pedig kézzel lecsiszolni. Sok helyen a sarokban penész volt a tapéta alatt. A tapétákat a külső falakra tették, talán azt hitték ez szigetel.. vagy nem tudom. De a lényeg az, hogy most abban a fázisban vagyunk, hogy ráteszünk egy réteg glettet, talán kettő réteget, ez majd holnap derül ki. Attól tartunk, hogy felfog hólyagosodni miután lefestjük. Szerintetek?
Olyan emberek véleményére lennék kíváncsi akik ezügyben tapasztaltak és/vagy szakértelemmel rendelkeznek. Köszi.
70ezer forintos páramentesítő napi több órán át, egész télen.
Ha a probléma a pára, nedves fal
Lefújtunk mindent hipóval, a saroktól kezdve az ablakokig. A sarkokat ahol penèsz volt, ott lekapartam a festéket és a glettet. Hagytunk kiszáradni.
És a tapétás dologra lennék kíváncsi, hogy felfog e hólyagosodni a ragasztó miatt ami még a falon maraft?
Csak hogy a kerdesre is legyen valasz, a ragasztora nem glettelunk. Falig kell csiszolni. Spaklival is lekaparhatod. Nem baj ha nem lesz sima a felulet, ugyisnglettelninfogod.
Azt nezd meg inkabb, nem e tul szaraz a vakolat amire glettelnel. Ha nagyon szaraz, poros, akkor melyalapozo kell.
6/7: Valószínű a hőhíd okozta/ okozza, fent a sarkokban van a nedvesedés, de sajnos a szigetelésre most nincs keret, így anelkül kell megoldani most.. ilyen átmeneti megoldás..
Nem vagyok szakember, csak tipp:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!