Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Lakásfelújítást végzők miért...

Lakásfelújítást végzők miért nem csökkentik az áraikat ha nincs megrendelésük?

Figyelt kérdés
Inkább még az árak emelkedését lehet tapasztalni, amikor sorra hallani hogy az eddigiekhez képest töredékére csökkentek a szakembereknek a megbízásaik?
2023. nov. 30. 12:49
1 2
 11/13 puritan ***** válasza:

Én nem azt tapasztaltam, hogy csökkentek volna a szakemberek megbízásai. A klímás 3 hét múlva tud jönni, a kőműves 2, vagy 3 hónap múlva, akikkel mostanában dolgom volt.

Fordítsuk meg a kérdést, hogy néz ki a mesterek szemszögéből a dolog. Tegyük fel, hogy van egy szobafestő, aki nagyon szépen dolgozik. Enek elterjedt a híre, és nagyon sok megbízása van. Szinte éjjel-nappal dolgozik, és így 10 lakást tud kifesteni egy hónapban, darabonként 400eFt-ért. A havi bevétele így 4Mft.

Egyszer gondol eggyet, és fölemeli a festés árát a duplájára. Ezt a kuncsaftok nem tolerálják, és jelentősen visszaesik a megrendeléseinek a száma. Sokkal kevesebben lesznek, akik hajlandóak, vagy képesek kifizetni a magasabb árat az egyébként nagyon jó minőségű munkáért. Így már csak 5 megrendelése lesz havonta. Így is 4MFt-ot keres egy hónapban, de fele annyit dolgozik érte.

máj. 1. 19:07
 12/13 anonim ***** válasza:

Ismertem klímást, bkv-s főállás mellett nyomta szabadnapokon, heti egyszer vagy kétszer.

Átlag 100 ezret rakott a klímára a szerelésért, a nagyeres árait is hangosan beszélgette meg, 120-150 ért szállíttatja ki magának a klímát a helyszínre aznapra amikor szerel, vagy a saját lakcímére aznap mielőtt menne.

máj. 1. 19:34
 13/13 anonim ***** válasza:

Még amit megtudtam tőle, és amiért tényleg ostobák az emerek az az, hogy gázt rátölteni csak 3 méter távolság után kell (beltéri-kültéri között).

Minden egyéb esetben inkább kiengedni kell belőle, de ha úgyhagyod az se gond!

Akinek viszont van cucca az saját magának lefejti és akkor nem kell vennie!

A klímában benne van a gáz, lényegében csak jól és tisztán kell összekötni a csöveket, és megnyitni a csapot amikor beüzemeled!

Az összes cucc már bolondbiztos, ha valamit elqursz nem indul el és hibakódot dob!

Ennyi a nagy "lakossági" klímatudomány, ha valaki csak lakosságiba nyomja...

máj. 1. 19:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!