Lakásfelújítást végzők miért nem csökkentik az áraikat ha nincs megrendelésük?
Én nem azt tapasztaltam, hogy csökkentek volna a szakemberek megbízásai. A klímás 3 hét múlva tud jönni, a kőműves 2, vagy 3 hónap múlva, akikkel mostanában dolgom volt.
Fordítsuk meg a kérdést, hogy néz ki a mesterek szemszögéből a dolog. Tegyük fel, hogy van egy szobafestő, aki nagyon szépen dolgozik. Enek elterjedt a híre, és nagyon sok megbízása van. Szinte éjjel-nappal dolgozik, és így 10 lakást tud kifesteni egy hónapban, darabonként 400eFt-ért. A havi bevétele így 4Mft.
Egyszer gondol eggyet, és fölemeli a festés árát a duplájára. Ezt a kuncsaftok nem tolerálják, és jelentősen visszaesik a megrendeléseinek a száma. Sokkal kevesebben lesznek, akik hajlandóak, vagy képesek kifizetni a magasabb árat az egyébként nagyon jó minőségű munkáért. Így már csak 5 megrendelése lesz havonta. Így is 4MFt-ot keres egy hónapban, de fele annyit dolgozik érte.
Ismertem klímást, bkv-s főállás mellett nyomta szabadnapokon, heti egyszer vagy kétszer.
Átlag 100 ezret rakott a klímára a szerelésért, a nagyeres árait is hangosan beszélgette meg, 120-150 ért szállíttatja ki magának a klímát a helyszínre aznapra amikor szerel, vagy a saját lakcímére aznap mielőtt menne.
Még amit megtudtam tőle, és amiért tényleg ostobák az emerek az az, hogy gázt rátölteni csak 3 méter távolság után kell (beltéri-kültéri között).
Minden egyéb esetben inkább kiengedni kell belőle, de ha úgyhagyod az se gond!
Akinek viszont van cucca az saját magának lefejti és akkor nem kell vennie!
A klímában benne van a gáz, lényegében csak jól és tisztán kell összekötni a csöveket, és megnyitni a csapot amikor beüzemeled!
Az összes cucc már bolondbiztos, ha valamit elqursz nem indul el és hibakódot dob!
Ennyi a nagy "lakossági" klímatudomány, ha valaki csak lakosságiba nyomja...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!