Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Férjem a zománc festéket...

Férjem a zománc festéket nitrohigitoval hígította. Úgy festett le két ablakot. Rohadt büdös van bent. Kaparjuk le? Vagy meg fog maradni a festék az ablakon?

Figyelt kérdés

Olvastam , hogy szintetikus hígító jó a zomanchoz.

Lesz bajunk a szagtól?

2023. nov. 30. 12:01
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:

Köszönöm válaszod! Már alig van szag. A Nitro higitó szaga egyáltalán nem érzik (hihetetlen azt hogy kiérzem, amikor az udvar hűtsó részében a motort ecsetelték azzal, elől éreztem. Lehet rossz minőség ez a tescos nitro. Viszont fiam azt mondja brutál gyors szárad is. Szóval a festékből már nem érzem, minimális zománc festék szag van. Hát elíbrtt volna még egy réteget, de harmadikkal majd tavasszal, már elég volt.

Egyébként nem tudom mennyire igaz, azt olvastam, ha rossz a hígító (tehát nem jó neiki a nitro csak a szintetikus vagy milyen), akkor összerántja már a festéket ahogy ráöntik. Nem tudom, nem próbálgatom, elég volt. Sok mindent bírok, de a szagokra kegyetlen érzékeny vagyok. :)

2023. dec. 4. 11:09
 22/25 A kérdező kommentje:
Azért az durva, amit a régi festékről írtál zárt térben. De gondolom az sem egy ablkara való olte meg a delikvenseket, ugye. Bele se gondolok régen a fűtés vascsövek mivel lettek kenve, hisz alapba rozsdásan vettük, atyaég....
2023. dec. 4. 11:10
 23/25 anonim ***** válasza:

Szia!

Mint előzőleg írtam a nitro higitó az egyik leggyorsabban párolgó oldószer.

Minőségileg nem hiszem hogy nagy különbségek lennének a tescos vagy más nitrók között, alap esetben mindegyik egy kémiai üzemben gyártatja és saját márkásként csomagolja.

Ha nem kompatibilis a festékkel akkor vagy összerántja (csomós lesz), vagy nem elegyedik egymással, ezért szokták kis mennyiségben kipróbálni.

Azt a régi korrózió gátló alapozót (minium) be is tiltották. A magas ólomtartalma volt ártalmas. Nem ablakra használták, fémek korróziógátló alapozója volt. Akikkel az az eset történt, ők tartályokat festettek belülről, védőfelszerelés nélkül.

2023. dec. 4. 15:55
 24/25 A kérdező kommentje:

Atyaég, de borzasztó ez. Kb mint akik az azbesztgyárban dolgoztak..most is ki tudja 20ev múlva mi derül ki, mi a káros.

Apám tudeje a ktsz-ben való zárt helyen hegesztés alatt ment tönkre, hosszú évek után derült ki. Akkoriban nem volt elszívó.vagy nem használták.

2023. dec. 4. 20:26
 25/25 anonim ***** válasza:

Utólag nagyon sok mindenről kiderült hogy káros, ezért kitaláltak helyettük más anyagokat amikről majd 10-20 év múlva fog kiderülni hogy ugyanúgy káros.

Ma már használnak elszívókat hegesztéshez aztán mindenkinek léguti megbetegedése van. Elég közel kall hajolniuk hogy lássák a varratot és a modern hegesztőkészülékek pont oda eregetik a védőgázt, nem hiszem hogy az elszívás tökéletes megoldás lenne. Talán ha légzőkészüléket használnának az megoldás lenne de az meg nagyon kényelmetlen egy egész műszakon át. És ugye az ívfény sem túlzottan egészséges, nekem már égett meg a combom ívfénytől pedig csak pár pálcát égettem el.

2023. dec. 5. 15:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!