Három fázisú főzőlaphoz C63A kismegszakító megfelelő?
"Nem tudom mi az a q villany."
Az egy pont, hogy elnyúltam az a betűt, felette a q-t ütöttem? Hát akkor örüljél neki, mára ez jutott győzelemnek. :D Miközben több gépelési hibád van, mint nekem, de én nem vagyok patkány, hogy ezekre rászálljak.
"Majd gyere vissza, ha tudod tekercsen miért siet, és kondenzátoron miért késik a fesz az áramhoz képest."
Nekem ez már régen, a középiskolában is ment.
"TŰZhely tényleg nem, az elektromos sütő és főzőlap kombó viszont"
A főzőlap és sütő kombót hívják ebben a világban tűzhelynek. :D Miután elektromos készülékről indult a beszélgetés, az is hülye, aki a fatüzelésűt keveri ide. Nézegessél villanyszerelő szakmai ismereteket, ehhez nem kell több. Egy új: Malmos-Orlay-Tagyi 2021, egy régi: Gábor-Simon 1975-ből, és köztük egy pár.
"Ellenben 10 kV alatti mindenféle ipari és lakossági hálózattal volt már dolgom." Uff, ez jó hír. Akkor meg van remény, hogy megérted, mit írok. :D Én meg 20, 35 és 132 kV-osakkal is dolgoztam, de a 10-nek sincs értelme egy villanytűzhellyel kapcsolatban. Igaz, 10-et nem is írtál, csak 10 alattit.
"Tehét jól értem, tudsz olyan szabványt mutatni, ami szerint egy 4 kvadrátos leágazást nem is kell biztosítnai, hisz úgysincs akkora terhelés rajta?"
Nem, nem jól érted. :D Ilyenről én nem írtam.
"Nekem ez már régen, a középiskolában is ment."
Középiskolában sehol sem tanítják a miértet, csak a tényt. Kétlem, hogy bármely középiskolában a komplex impedancia (max. leegyszerűsítve, imaginárius rész nélkül) és harmonikus hullám deriváltja téma lenne.
"Nem, nem jól érted. :D Ilyenről én nem írtam."
Valóban. Azt írtad, hogy, "Dehogy lesz, ha nem vesz fel több áramot..". Eddig igaz. De mi alapján tudod ezt garantálni, hogy sosem fog felvenni
lénygesen több áramot egy hiba okán?
Mert az idézett mondat erre enged következtetni.
Aki előtte tanult, elavult a tudása, ha nem képezte magát. Nyilván az alapok nem változtak, csak az eszközök és lehetőségek.
Egyébként hasznosabb lett volna valami konkrétum, melyik középiskolában tanítottak ilye emelt szinten (már az átlag középiskolai nívóhoz képest).
Nos, nem mindenki olyan, mint a buta kiscsikó, hogy újra és újra meg kell tanulnia, hogy ne dugja az orrát a patkánycsapdába. Nekem több olyan kollégám volt, aki soha nem felejtett el semmit.
Hanem ebből elegem lett, hogy mást nem, csak alaptalan, de rosszindulatú feltételezéseket nyomsz. Mérgezd a családod tagjait az ilyenekkel.
"Nem volt semmi rosszindulatú feltételezés"
Dehogynem. Először az, hogy nem tudhatom, mert középiskolában nem tanítják, aztán az, hogy nem tudhatom, mert a 90-esekben nem tanították... Beszélj a 80-asokról, arról még nem volt szó.
Aztán meg, hogy
"Aki előtte tanult, elavult a tudása"
Ember, a komplex számokról van szó, mi tudott azon elavulni? :D Hát ezek a rosszindulatú feltételezések.
Holnap bemásolom neked a középiskolás könyveimből a megfelelő oldalakat, csak most nincs kedvem képmegosztókat keresgélni meg kivágni a pdf-ből, satöbbi, aztán majd látszik, milyen kis savazós patkány vagy. Mondjuk az már onnan látszott, hogy előhoztad a komplex számokat, ami a tűzhely áramkörhöz annyira nem kell, de villogni akartál, hogy te miket tudsz. No meg 5 gépelési hibával elkezdted mutogatni az én egy gépelési hibámat. :D
"Dehogynem. Először az, hogy nem tudhatom, mert középiskolában nem tanítják"
Hazudsz. Ilyet nem írtam, hogy nem tudhatod. Sőt felőlem lehetsz okleveles mérnök is, nem kellett volna pont középiskolában tanulni. Jóval korábban feldobtam, hogy ha tudod, majd gyere vissza. Ezt nem viselte az egód, de te kezdted a cinizmust. Erre mondtad a közéspiskolát, amit kétségbe vontam, hogy tanítottak, de kértem egy iskolanevet. Erre is csak a cinikus válasz jött, hogy "90 előtt nem volt bolygó". Én akkor jártam középiskolába, a tapasztalatom alapján akkor nem tanították ott, amilyen iskolákat én ismertem.
"Aztán meg, hogy
Aki előtte tanult, elavult a tudása".
Megint az a fránya rövid memória, és szövegértés. A mondatnak volt egy másik fele is, hogy ha nem képzi magát folyamatosan. Én sem ragadtam le a komplex számoknál, meg a tanult relés alapkapcsolásoknál. Sőt, pár éve más területen dolgozom, simán elhaladt mellettem a technika. Hiába tudnám az alapokat, ha nem ismerem az utóbbi 5 évbn beszerelt hajtásokat, plc-ket és minden sallangját. Lehet újra tanulni.
"Ember, a komplex számokról van szó, mi tudott azon elavulni? :D"
Ha menne az értő olvasás, eljutottál volna odáig, hogy nem az alapokról van szó, abban már nem is reménykedem, hogy a hengermű és egyenáramó ás szinkron motoros példámig eljutottál.
A mai főzőlapok sem csak "ellenállásból" (fűtőszál), meg kapcsolóból állnak:
Mielőtt belekötnél, hogy ez indukciós, fűtpszálasnak is van hasonló kapcsolóüzemű szabályzása.
"Holnap bemásolom neked a középiskolás könyveimből a megfelelő oldalakat,"
Elég lett volna csak megnevezni az iskolát. Elhittem volna. Komolyan érdekelt. Bár tudom, ez hidegen hagy.
"aztán majd látszik, milyen kis savazós patkány vagy."
Na erre a szintre nem fogok süllyedni.
"Mondjuk az már onnan látszott, hogy előhoztad a komplex számokat, ami a tűzhely áramkörhöz "
Legalább bedobtam valami témát, hogy felmérjem kivel van dolgom. Te látatlanban álltál belém, fél mondat alapján, a másik feléről pedig szándékosan nem vettél tudomást. Ez is csak téged minősít.
Még mindig nem hallottam érvet, miért ne alakulhatna ki olyan hiba, ami által jóval magasabb áramot vesz fel, de még nem old le?
De szerintem ez már költői kérdés marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!