Három fázisú főzőlaphoz C63A kismegszakító megfelelő?
9. Igen, én is jobban örülnék, ha nem vágná le a teljes ház áramellátását...
Meggyőztetek, keresek másik villanyszerelőt, felvázolom neki a helyzetet.
Úgy érti (én is felvetettem már), hogy leválasztó kapcsoló FUNKCIÓBAN van a kismegszakító. Ilyenkor jó nagy áramút szoktak betenni, mert az nem melegszik. (hő-elven megy a tartósan nagy áram megszakítása, ha egy 64A-oson átfolyik 16A, annak nincs érdemi vesztesége)
Így távolról, hogy nem látjuk a lakáselosztót (kötésekkel) nehéz okosnak lenni.
#14.
Ahh értem, logikus. Valamiért azt hittem van ilyenkor a kismegszakítókon egy plusz állítási lehetőség, hogy „leválasztó mód” :) Simán lehetséges. Mindenesetre most már keresek másik szerelőt is, hogy mondjon rá valamit.
Köszi mindenkinek a válaszokat!
"Csaupán majdnem dupla áramra biztosítva, azaz a kábelen levő veszteségi teljesítménye (ami melegedés formájában jelenik meg) a négyszerese lesz."
Dehogy lesz, ha nem vesz fel több áramot.
"Dehogy lesz, ha nem vesz fel több áramot."
Látom több mondat egybefüggő értelmezése neked is gondot okozott.
Próbált meg memorizálni az előtt álló mondatot, és egyben értelmezni:
"Egy megemelkedett teljesítménynél simán túlforrósodhat a kábel a falban."
Kiegészétés: a komment írásakor még nem tudtuk, hogy a fő betáp 3x20A, tehát nem áll fent veszély, csak értelmetlen a kismegszakító ebben a formában.
Dehogy lesz, ha nem vesz fel több áramot.
"Látom több mondat egybefüggő értelmezése neked is gondot okozott."
Ha az írásodra gondolsz, az értelmetlen. Látom, te azt hiszed, értesz q villanyhoz, de fel kell, hogy világosítsalak, nem. :D Nem arról van szó, hogy a 20 A-es leold, hanem arról, hogy nem lehet a tűzhellyel túlterhelni a vezetéket. Ami fogyasztóval meg nem lehet túlterhelni ahhoz nem kell túlterhelésvédelem, valamint elméletileg is rosszul hangzik a kétszeres terhelés ott, ahol nem tud kétszeres terhelés kialakulni. :D.
"Látom, te azt hiszed, értesz q villanyhoz, "
Nem tudom mi az a q villany. Ellenben 10 kV alatti mindenféle ipari és laóssági hálózattal volt már dolgom.
Majd gyere vissza, ha tudod tekercsen miért siet, és kondenzátoron miért késik a fesz az áramhoz képest. Vagy hogy egy frekvenciaváltóban mi a fő zavarforrás.
"hanem arról, hogy nem lehet a tűzhellyel túlterhelni a vezetéket"
TŰZhely tényleg nem, az elektromos sütő és főzőlap kombó viszont hibásodhat meg úgy, hogy a névleges áram többszöröse folyik, még ha kicsi is az esélye. Vicces vagy. 😂
Tehét jól értem, tudsz olyan szabványt mutatni, ami szerint egy 4 kvadrátos leágazást nem is kell biztosítnai, hisz úgysincs akkora terhelés rajta? Linkeld már légyszíves.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!