Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Három fázisú főzőlaphoz C63A...

Kishuta kérdése:

Három fázisú főzőlaphoz C63A kismegszakító megfelelő?

Figyelt kérdés
A villanyszerelő aki bekötötte a főzőlapot 5x4 mm2 vezetéket húzott ki lakáselosztótól a főzőlapig. Tett a rendszterbe egy 4P 30mA 63A ÁVK-t, majd utána egy 4P C63A kismegszakítót. A vezeték keresztmetszete indokolja a 63A-t? Köszi!

2023. nov. 27. 09:17
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
Biztos hogy kismegszakító az és nem csak egy leválasztó kapcsoló?
2023. nov. 27. 19:48
 12/34 A kérdező kommentje:

11. Igen biztos, ez van beépítve:

[link]

2023. nov. 28. 09:03
 13/34 A kérdező kommentje:

9. Igen, én is jobban örülnék, ha nem vágná le a teljes ház áramellátását...

Meggyőztetek, keresek másik villanyszerelőt, felvázolom neki a helyzetet.

2023. nov. 28. 09:06
 14/34 anonim ***** válasza:

Úgy érti (én is felvetettem már), hogy leválasztó kapcsoló FUNKCIÓBAN van a kismegszakító. Ilyenkor jó nagy áramút szoktak betenni, mert az nem melegszik. (hő-elven megy a tartósan nagy áram megszakítása, ha egy 64A-oson átfolyik 16A, annak nincs érdemi vesztesége)

Így távolról, hogy nem látjuk a lakáselosztót (kötésekkel) nehéz okosnak lenni.

2023. nov. 28. 09:46
 15/34 A kérdező kommentje:

#14.

Ahh értem, logikus. Valamiért azt hittem van ilyenkor a kismegszakítókon egy plusz állítási lehetőség, hogy „leválasztó mód” :) Simán lehetséges. Mindenesetre most már keresek másik szerelőt is, hogy mondjon rá valamit.

Köszi mindenkinek a válaszokat!

2023. nov. 28. 10:55
 16/34 anonim ***** válasza:

"Csaupán majdnem dupla áramra biztosítva, azaz a kábelen levő veszteségi teljesítménye (ami melegedés formájában jelenik meg) a négyszerese lesz."

Dehogy lesz, ha nem vesz fel több áramot.

2023. nov. 28. 15:19
 17/34 anonim ***** válasza:

"Dehogy lesz, ha nem vesz fel több áramot."

Látom több mondat egybefüggő értelmezése neked is gondot okozott.

Próbált meg memorizálni az előtt álló mondatot, és egyben értelmezni:

"Egy megemelkedett teljesítménynél simán túlforrósodhat a kábel a falban."

Kiegészétés: a komment írásakor még nem tudtuk, hogy a fő betáp 3x20A, tehát nem áll fent veszély, csak értelmetlen a kismegszakító ebben a formában.

Dehogy lesz, ha nem vesz fel több áramot.

2023. nov. 28. 16:12
 18/34 anonim ***** válasza:

"Látom több mondat egybefüggő értelmezése neked is gondot okozott."

Ha az írásodra gondolsz, az értelmetlen. Látom, te azt hiszed, értesz q villanyhoz, de fel kell, hogy világosítsalak, nem. :D Nem arról van szó, hogy a 20 A-es leold, hanem arról, hogy nem lehet a tűzhellyel túlterhelni a vezetéket. Ami fogyasztóval meg nem lehet túlterhelni ahhoz nem kell túlterhelésvédelem, valamint elméletileg is rosszul hangzik a kétszeres terhelés ott, ahol nem tud kétszeres terhelés kialakulni. :D.

2023. nov. 28. 16:31
 19/34 anonim ***** válasza:
45%

"Látom, te azt hiszed, értesz q villanyhoz, "

Nem tudom mi az a q villany. Ellenben 10 kV alatti mindenféle ipari és laóssági hálózattal volt már dolgom.

Majd gyere vissza, ha tudod tekercsen miért siet, és kondenzátoron miért késik a fesz az áramhoz képest. Vagy hogy egy frekvenciaváltóban mi a fő zavarforrás.

"hanem arról, hogy nem lehet a tűzhellyel túlterhelni a vezetéket"

TŰZhely tényleg nem, az elektromos sütő és főzőlap kombó viszont hibásodhat meg úgy, hogy a névleges áram többszöröse folyik, még ha kicsi is az esélye. Vicces vagy. 😂

Tehét jól értem, tudsz olyan szabványt mutatni, ami szerint egy 4 kvadrátos leágazást nem is kell biztosítnai, hisz úgysincs akkora terhelés rajta? Linkeld már légyszíves.

2023. nov. 28. 17:14
 20/34 anonim ***** válasza:
Hagyd, nyilvánvalóan egyik kókler védi a másikat. Hacsak nem saját magát mentegeti.
2023. nov. 28. 17:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!