Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Ez a fehér színezőpaszta...

Ez a fehér színezőpaszta többet világosítana adott falfestékben mint ugyanennyi fehér festék?

Figyelt kérdés

[link]

Héra színezőpasztával kevertünk fehér festéket, de az arányok megtartása mellett, mégis sokkal erőteljesebb színt kaptunk.

Most ha világosítani szeretném, ez működhet? Vagy annyira megyek vele, mintha ennyi fehér festéket raknék bele?

2023. nov. 26. 19:18
 1/3 anonim ***** válasza:

Nem érthető a kérdés számomra. Tehát az a kérdés, hogy egy színezőpaszta erőteljesebben színez-e egy festéket, mint egy a színezőpaszta mennyiségével megegyező festék? Mert akkor igen, hát hogyne!

DE azért a falfestékekről tudni kell azt, hogy ezek telített színek, erőteljes színeket ennek okán azokból kikeverni nem lehet! Ahol kikevernek neked különböző színű festékeket, azt nem fehér festékből keverik ki, nem az az alapja, a fehér is egy fehér színnel telített festék! Ha egy fehér festéket szeretnél fehérebbé tenni fehér színezővel, az nem fog menni! Ha egy színes festéket szeretnél halványítani, világosabbá tenni fehér színezőfestékkel, az sem fog menni. Azonban egy fehér festéket halványan ellehet színezni egy színezőfestékkel sötétebb tónus irányába. Értsd egy fehér festékbe, ha pl. zöld színezőt teszel, akkor abból kaphatsz egy zöld árnyalatú festéket, de egy erőteljes zöld festéket nem, azt kevertetni kell!

2023. nov. 27. 09:59
 2/3 A kérdező kommentje:

10L fehér festékbe ment 100ml Héra színező, itthoni keveréssel. Én csak halvány árnyalatot szerettem volna, h mégse hófehér legyen.

Most erősebb a szín, mint amit szeretnék. Akivel csináltam, azt mondta szerinte majdnem mégegyszer ennyi festék kéne, hogy olyanra "híguljon", amilyet én szeretnék.

Így rákerestem, h létezik-e fehér színezőpaszta. Csak ezt az OBI-sat találtam, így gondoltam nem lehet ez annyira működő dolog, ha más nem gyárt ilyet, plusz eleve odaírták, h önmagában is lehet festéknek használni(így feltételezem talán azért gyártják mégis, h aki kis mennyiségben akarja pl kreatív célra használni, legyen ilyen kiszerelésben valami)

Tehát, mint laikus..azt szeretném megtudni, hogy érdemes lehet egy dobozzal fehér színezőpasztát venni világosításra? Kb ér annyit, mint 10L kevert festékhez még ~8 liter fehér, vagy 1 doboz színezőpasztával nem fogok sokat világosítani, inkább vegyek még festéket...és akkor majd felhasználom azt más helységbe

2023. nov. 27. 10:56
 3/3 A kérdező kommentje:
Jó, mindegy..festék lesz még véve.
2023. nov. 27. 11:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!