Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Mivel tudom a kivágott farészt...

Mivel tudom a kivágott farészt pótolni a bejárati ajtón?

Figyelt kérdés

20 éves biztonsági ajtóm van, aminek bedöglött a zárja. "Szerencsére" egyedi megoldás, amihez tartozó bevésőzárat már vagy 10 éve nem gyártanak és ebayen sem találtam ugyanolyat (igazából a típusa sincs ráírva).

Szóval vettem egy hasonló zárat, de annak a kulcslyuk része 1-2 cm-re el van tolva vízszintesen is és függőlegesen is. Belekókányoltam az ajtóba, frankón működik, viszont a korábbi lyukon most be lehet látni a lakásba. Mivel tudnám pótolni a faanyagot? Az a terv, hogy kipótolom, lecsiszolom, és lefestem, csak nem tudom, milyen fa-pótlót kell beletennem (bejárati ajtó, beltérre nyílik, mert társasházi lakásról van szó). Köszönöm!

2023. nov. 20. 16:04
 1/9 anonim ***** válasza:
Fakitt mondjuk.
2023. nov. 20. 16:15
 2/9 anonim ***** válasza:

A folyékony fa megoldás lehet:

[link]

2023. nov. 20. 16:16
 3/9 anonim ***** válasza:
Mutass egy kepet, latatlanban nem lehet megmondani. Ha tul nagy a lyuk, a folyekony fa vagy fatapasz nem jo megoldas mert szaradaskor jelentosen zsugorodnak. Helyette inkabb potold ki faval, pl. egy kessel megfaragott darabbal.
2023. nov. 20. 16:24
 4/9 A kérdező kommentje:
hogyan tudok képet csatolni?
2023. nov. 20. 16:24
 5/9 A kérdező kommentje:
A lyuk kb. 1,5cm x 3,5cm nagyságú.
2023. nov. 20. 16:28
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Ragassz a lyukba megfelelő mèretű fát. Ha kell, úgy könnyebb, hogy előtte a lyukat mèretesre felfúrod vagy vágod.
2023. nov. 20. 16:42
 7/9 anonim ***** válasza:
Tehát egy zárbetétnyi hely van? Tegyél bele egy zárbetétet és tömítsd ki :) Majd azt hiszik két zár van!
2023. nov. 20. 16:48
 8/9 anonim ***** válasza:
Ha egy zarbetetnyi formaju lyuk van, egyszeruen vagj ki pl. farostlemezbol egy megfelelo formaju darabot, illeszd bele, aztan tapaszd be tobb retegben pl. Trinat mestertapasszal, csiszold fel simara es vegul fesd le az egeszet.
2023. nov. 20. 17:16
 9/9 anonim ***** válasza:

"hogyan tudok képet csatolni?"

[link]

ide feltöltöd a képet és bemásolod válaszba a linket

2023. nov. 20. 19:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!