Régebbi ház felújításnak hogy lehetne okosan nekiállni?
Adott egy ház, aminek a tulajdonát és így fenntartását megnyertem magamnak egy nem várt esemény kapcsán. Sok dolog lenne vele, elég sok. Viszont én heti pár napot töltök itt, itt van a holmim egy része, amit nem tudok magammal vinni meg nem is feltétlen szeretnék. Kellene egy fix pont azért.
Albérletet is fizetek, és ha nincs semmi extra, akkor teljesen jól elvagyok, jut is marad is.
Viszont a felújításra nagyon nem tudok félretenni, amennyi költséggel jár. A tetőt pl nagyon sürgősen kéne javítani, és nagyon magasra rakták, szóval ha így hagyom az is rengeteg, meg ha átépítem, akkor is.
Ez igazából a legnagyob költség.
De vályog ház, szóval a falazatot meg beltéri dolgokat is kellene csinálni, korszerűsíteni. Persze ez nem olyan, mint egy tető, ami hazavághat mindent.
Vidéki kis városban van, szóval nem hiszem, hogy akkora nagy kereslet lenne rá, meg azt sem, hogy olyan egetverő áron el lehetne adni. Főleg így, hogy bőven lenne mit csinálni.
Az lenne a kérdésem, hogy erre mi lenne szerintetek a legjobb megoldás? Gondolkozom hitelben, hogy felújítsam, és megtartsam, mert fontos is bizonyos szinten.
De azon is, hogy eladnám, és inkább vennék egy lakást. De az is olyan, hogy életem végéig fizethetem, persze ki lehet adni, de mégis, ez nagyon nem tiszta még, hogy mi lenne a legjobb.
Csak ez nagyon nagy stressz és gondoltam, tudtok tanácsot adni.
"Tetővel kapcsolatban, nincs megrogyva meg nem életveszélyes, viszont ha szél van, akkor kb garantált, hogy hullanak a cserepek, 5,5m nagyon meredek is."
Ha nincs megrogyva, akkor egészen biztos hogy még nem indokolt a teljes tetőcsere. A cserepeket a padlás felől a hézagokat malterral, sziloplaszttal stb. meg lehet kenni. Ez ad neki egy tartást. De még kívülről is meg szokták kenni.
Mindenesetre
első körben nézze meg statikus a házat. Majd mondani fog valamit a tetőre meg a hátfalra, és legyenek kérdéseid, mert fog adni javaslatokat.
10# semmi extrèm nincs a vályogba, pláne a működèsèben.
Nem igazán kell otthon kisèrletezni mindennel. Ezernyi vàlyogházat ujjítottak fel vagy èppen èpítettek újakat. Nem kell túlmisztifikázni ezt a dolgot. Nem valami holdról jött szupertitkos anyagról van szó.
A vályogvakolat helybe előállítva a legjobb ès legolcsóbb vakolat hozzá, de mèsz+homok a másik olcsó anyag. Te is csak valami szuper zsákosdologra tudsz gondolni. Nem a legegyszerűbbre ami règen is volt, ma is van.
Akárcsak a szalmabála szigetelès.
Ebből következik, hogy fogalmad sincsen semmiről.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!