LED szalaggal világítanám meg a lépcsőt, lenne pár kérdésem valaki tud segíteni ebben?
Kettő darab kb 2,6 méter hosszú led szalagot tennék korlátra, amit sorosan kötnék össze. Láttam hogy vannak gyorscsatlakozók is és nem kell forrasztgatnom.
Úgy nézne ki hogy lenne egy LEDhez adapter, köztes kábel egyik LED szalag köztes kábel másik LED szalag.
Állítólag mivel hosszú a szalag így nem elég a gyorscsati hanem forrasztani kéne a jobb kontakt végett és hogy az adapter kevés hozzá, biztos nem szolgál elegendő tápot neki.
Valaki aki ebben szakibb segítene?
Hosszú a 2db 2,6m LED sorba, így mindkèt vègèről meg kell táplálni,(vagy külön,külön).Különben sok a fesz esès ès egyre halványabbak lesznek.
Nekem egyik gyorscsati kiègett nèhány hónap után, jobb a forrasztás, főleg nagyobb teljesítmènynèl.
A 100 forintos fehér csati nagyon gagyi, ne használd.
Ez már egy fokkal jobb:
Múltkor vettem a helyi vill boltban 600 forintért még profibbat, az nagyon tuti volt, de bocs nem találom a linkjét.
Vagy forrasztasz, de az nem egyszerű, egy pillanat alatt megég az a vékony szalag.
2,6 méter még nem olyan brutál hosszú, de a két darabot mindenképpen külön-külön tápold meg.
köszönöm a válaszaitokat!
van olyan bikásabb adapter ami ezt soros kötésbe elbírja ha forrasztom?
Mennyi a szalagod fogyasztása?
12V és 14 W/méter esetén
2,6*14*1,2= 45
Az én számításom szerint az adapternek legalább 45 Wattosnak (3,5A) kell lenni a 2,6 méterhez!
De rögtön jönnek a megmondók...
Nem csak az adapteren múlik. A LED-szalagban a réz vezetők eléggé vékonyak, 4-5 méter után már jelentős feszültségesés van rajta. Ez magyarul azt jelenti, hogy a szalag vége nem világít olyan erősen, mint az eleje.
Ezért ajánlják azt, hogy 2-3 méterenként kell őket táplálni. 2x2,6 méter sok lesz sorba kötve.
sziasztok,
köszönöm a további válaszaitokat!
tervezgettem gondolkodtam és variálok rajta, mert nem sorba lesz kötve hanem jönne egy tápról és azt két irányba osztanám mint egy "Y", valami ilyesmivel:
ez a megoldás életképesebb?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!