Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Ajánlanátok olyan jelzőfényes...

Ajánlanátok olyan jelzőfényes villanykapcsolókat, amik akkor világítanak, amikor fel vannak kapcsolva?

Figyelt kérdés

Hátsó udvari lámpát szeretnék egy ilyennel kapcsolni. A lámpa olyan helyen lenne, amit a lakásból nem látunk.

Ezért fontos lenne, hogy amikor fel van kapcsolva a kinti világítás, akkor a kapcsolóra pillantva ez látható lenne.

(Többcsatlakozós hosszabbítós konnektor elosztóknál láttam már hasonló elvű működést.)

#villanykapcsoló #jelzőfényes kapcsolók
2014. jan. 11. 20:57
 1/4 anonim ***** válasza:

De ha alapból ránézel a kapcsolóra már eleve látod rajta, hogy merre van billenve nem?

Amúgy villamos szaküzletbe menj el érdeklődni, ott biztosan van katalógus is.

2014. jan. 12. 02:18
 2/4 anonim ***** válasza:

az állása látszik így tudni, fel van e kapcsolva, mint írták.

amennyiben 2 sarkú a kapcsoló, akkor aránylag megoldható, ha nem, akkor plussz vezetéket kell oda húzni még (kapcsolóhoz). olyan világítós kapcsolót kell nézni, aminek a lámpa vezetékei átköthetők megfelelően. keress egy villanyszerelőt a környékeden.(az elosztóknál mindig van "N" vezeték is, és más a bekötésük)

2014. jan. 12. 08:44
 3/4 anonim ***** válasza:

Bármelyik jó, csak azt kell megtanulnod, hogy ha világít akkor van lekapcsolva.

:)

2014. jan. 12. 20:35
 4/4 A kérdező kommentje:

Még nincs kialakítva a vezetékezés sem.

A házban az idős szüleim laknak, és nekik sokkal szembetűnőbb (lenne) egy pirosan világító lámpa, mint hogy a kapcsolók állását (le/fel) vizslassák.

Amúgy meg értem én, hogy ez a jelzőfény többnyire azért van, hogy sötétben is könnyebben megtalálható legyen a kapcsoló, és ezért világít (jelez) akkor, amikor nincs felkapcsolva a világítás..., de mint mondtam nekem inkább arra kellene, hogy figyelmeztessen a kinti világítás "úgyfelejtésére".

A mi feladatunkat tekintve még költségoldalról is praktikusabb lenne, ha a felkapcsolt állapotban világítna, hiszen a 24 órából azért ez ingen ritkán és igen rövid ideig fordulna csak elő.

Bár nyilván nem lehet egetverően nagy a beépített jelzőfény áramfogyasztása, de azért mégis csak feleslegesen világítana egész nap.

Köszönöm a válaszokat és a javaslatokat.

A környékünkön nincs külön világítástechnikai szakbolt. Minden ilyen jellegű portékát a helyi szatócsboltban lehet megvásárolni. Ennek megfelelő szakértő kiszolgálással. :)

Villanyszerelő ismerősöm nincs, ezért is kérdeztem itt, hátha köztetek akad olyan, aki szakember is, és találkozott is már olyan kapcsolóval, amire nekemvan szükségem,... és meg is osztja velem (velünk) a tudást.

2014. jan. 13. 19:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!