Ajánlanátok olyan jelzőfényes villanykapcsolókat, amik akkor világítanak, amikor fel vannak kapcsolva?
Hátsó udvari lámpát szeretnék egy ilyennel kapcsolni. A lámpa olyan helyen lenne, amit a lakásból nem látunk.
Ezért fontos lenne, hogy amikor fel van kapcsolva a kinti világítás, akkor a kapcsolóra pillantva ez látható lenne.
(Többcsatlakozós hosszabbítós konnektor elosztóknál láttam már hasonló elvű működést.)
De ha alapból ránézel a kapcsolóra már eleve látod rajta, hogy merre van billenve nem?
Amúgy villamos szaküzletbe menj el érdeklődni, ott biztosan van katalógus is.
az állása látszik így tudni, fel van e kapcsolva, mint írták.
amennyiben 2 sarkú a kapcsoló, akkor aránylag megoldható, ha nem, akkor plussz vezetéket kell oda húzni még (kapcsolóhoz). olyan világítós kapcsolót kell nézni, aminek a lámpa vezetékei átköthetők megfelelően. keress egy villanyszerelőt a környékeden.(az elosztóknál mindig van "N" vezeték is, és más a bekötésük)
Bármelyik jó, csak azt kell megtanulnod, hogy ha világít akkor van lekapcsolva.
:)
Még nincs kialakítva a vezetékezés sem.
A házban az idős szüleim laknak, és nekik sokkal szembetűnőbb (lenne) egy pirosan világító lámpa, mint hogy a kapcsolók állását (le/fel) vizslassák.
Amúgy meg értem én, hogy ez a jelzőfény többnyire azért van, hogy sötétben is könnyebben megtalálható legyen a kapcsoló, és ezért világít (jelez) akkor, amikor nincs felkapcsolva a világítás..., de mint mondtam nekem inkább arra kellene, hogy figyelmeztessen a kinti világítás "úgyfelejtésére".
A mi feladatunkat tekintve még költségoldalról is praktikusabb lenne, ha a felkapcsolt állapotban világítna, hiszen a 24 órából azért ez ingen ritkán és igen rövid ideig fordulna csak elő.
Bár nyilván nem lehet egetverően nagy a beépített jelzőfény áramfogyasztása, de azért mégis csak feleslegesen világítana egész nap.
Köszönöm a válaszokat és a javaslatokat.
A környékünkön nincs külön világítástechnikai szakbolt. Minden ilyen jellegű portékát a helyi szatócsboltban lehet megvásárolni. Ennek megfelelő szakértő kiszolgálással. :)
Villanyszerelő ismerősöm nincs, ezért is kérdeztem itt, hátha köztetek akad olyan, aki szakember is, és találkozott is már olyan kapcsolóval, amire nekemvan szükségem,... és meg is osztja velem (velünk) a tudást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!