Megérné egy világosabb laminált padlót rakatni, szerintetek?
Van egy kb. 17 nm-es szobám,ami 11 éve lett laminált padlóval lerakva, kb. Nem lett túl szépen megcsinálva, hosszában, kb. 5-6 helyen lett hézagos, ami màra azèrt egyre látványosabb sajnos, mert felmosáskor ott picit fel is àzott talàn, és meg is kopott. Ezen kívül, van egy felpúposodott rész is, illetve egy felàzott, ahol a felső felület lekopott, vagy nem tudom, hogy mondjam. De egyèbkènt, mivel ez egy nagy szoba, ez kb. az egy negyedèt teszi ki, a többi normàlis. Azon gondolkodtam, hogy egy a padló színéhez passzoló lazúrral, talàn ki tudnàm kicsit javítani a felàzást, a hézagokhoz meg hurkapàlcikàt ragasztanék be, ès azt is lefestenèm. Gondoltam arra is, hogy egy világosabbal lerakatni, mert nekem azok jobban tetszenek valahogy, ez most dió színű, egyèbkènt. Csak azért nem olyan olcsó mulatság ez. Szerintetek, megèrnè, vagy hagyjam, vagy ki lehet ezt így valamennyire javítani?
Előre is köszi!
Megpróbálhatod javítani, de a festék szintén nedves, azzal lehet csak ártanál még jobban. Oldószeres festéket kellene használnod, nem vizes bázisút, annál meg szellőztetni kell sokat és nem alhatsz ott pár napig.
Azonban a laminált padló ára nem olyan sok és lerakni sem olyan nehéz, lehet egyszerűbb lenne újat tenni a sérült helyett.
A felmosással valami nagyon nem jól lett csinálva, mert nálunk 16 évesek a laminált padlók és semmi bajuk. Idővel épp zsugorodtak is kicsit, így van 1-2 olyan szál aminél a szélén rés látszik. De nem kopottak, nem sérültek.
Nézd meg inkább mennyibe kerülne ha újra csinálnád, mert a festék sem lenne olcsó és utána ugyanúgy ott lenne a felázott, felpúposodott része!
Négyzetméterenként 4000-5000Ft-ért már újat is le tudnál rakni, az 5 csomag lenne, kb. 50 ezer Ft. Kellene még hozzá a szegély és pár szerszám. Videókat láthatsz arról hogyan kell lerakni, nem nehéz csak munka. A szegállyel nem kell szórakozni nagyon, azt oda kell szögelni vagy csavarozni a falhoz akkor lesz jó, a ragasztás ritkán elég.
Szerintem ezt olvasd el, elég jól leírja, hogy miért nem érdemes festeni a laminált padlót.
De ha mindenképpen azt csinálnád akkor egy jó festék kell hozzá, az meg szintén közel 40 ezerbe lenne neked (2 réteg festéséhez 2 ilyen doboznyi kell + eszközök). Nem nagy a különbség és a festés nem fog újabb 11 évig megmaradni, az új laminált padló meg ha jobban vigyázol rá és nem mosod fel folyós vízzel teli felmosóval, nem áztatod el, akkor vagy 20 évig.
Köszi szépen a válaszokat!
Közben, a legrosszabb részén, fel is kellett belőle szednem egy kicsit, mert festek, ès ott penészes volt a fal, meg a laminált is, sajnos, illetve szinte szét is volt rohadva..:/ Van mèg régről belőle egyèbkènt annyi, amivel ki lehetne ott javítani, de valószínűleg akkor újat rakatunk, tényleg az lenne a legjobb megoldás. Csak azt nem tudom, az alàtèt maradhat a régi, vagy érdemesebb újat rakni abból is? Ezen a részen ki kellett vàgnom abból is, egy kicsit,de abból is van annyi, hogy pótolni lehessen ott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!