Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Laminált alá 2 réteg alátét?

Laminált alá 2 réteg alátét?

Figyelt kérdés
Lassan elérkezik a laminált parketta lerakás. Van egy 9 hónapos fiunk aki már nagyon megy és kúszik. Kérdés, hogyha 2 réteg alátétet rakunk a laminált alá az jobban csillapitja a hangot az alsó szomszéd fele? Vagy van esetleg valami hátránya a 2 rétegnek?

2023. szept. 18. 16:59
 1/3 anonim ***** válasza:

Mi pont most vettünk, hasonló szempontokkal, illetve nálunk kutya is van, úgyhogy miatta is.

Diegoban kapható expert alátétre keress rá, nem olcsó, de nem kell két réteget lerakni és nagyon jól hangszigetel.

2023. szept. 18. 18:14
 2/3 anonim ***** válasza:
Annyit még hozzátennék, hogy azért padlopon mindenképp menjen, és utána az alátét.
2023. szept. 18. 18:15
 3/3 anonim ***** válasza:

Én a tetőtér beépítésnél beraktam a padlóba 6 cm EPS100-at, plusz körbe szivacs a falra. Arra jött 7cm beton, majd padlopon. Erre jött 2 réteg 5 mm-es Selitac alátét (ilyen: [link] , arra a parketta az egész lakásban. A tetőtérben amikor végigsétálnak ezen a rétegen, egy emelettel lejjebb még mindig hallani a lépéseket.

Én már nem tudom mit rakják még plusz a parketta alá, de nagyon kellemetlen (ki van adva mindegyik érintett lakás, és a lenti vendégek néha szóvá teszik, hogy hallani a felettük levőket.

Ezek alapján én azt mondom neked, felesleges, ne költs a 2 réteg alátétre.

2023. szept. 18. 23:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!