Felújítási sorrend panellakásban, így jó lehet?
Egy átlagos állapotú lakást készülünk venni, amit beköltözés előtt meg szeretnénk csináltatni:
-laminált padló, 2 db klíma, festés (ezt szerintem mi magunk), 2 szoba bejárati ajtajának cseréje, régi alu vezetékeket rézkábelre cserélni
Sorrendileg erre gondoltunk:
I. klíma
II. festés
III. laminált padló
IV. villanyvezetékelés
A klíma ugye porral és esetleges glettelnivalóval jár. Jártam már olyan lakásban, ahol annyira igénytelenül volt a festés megoldva, hogy tele volt csepegtetve az új laminált padló, ezért gondooltam a végére a padlót.
A villanyvezetékelést meg azért mert nem vésetnénk bele a betonba, tehát sínbe menne.
Szerintetek ez így jó? Vagy másképp kéne?
Én a villanyvezetékelést előre venném mindenképp.
Minden felújításnál az az első, akárhol mennek a vezetékek. Főleg, hogy két nagyfogyasztó is beszerelésre kerül, lehet, hogy módosítani kell ezt-azt.
Utána jöhet a klíma, és a többi.
Villany (és vízvezeték) az első.
Aztán burkolás (ha kell), festés, laminált padló.
A kábelcsatornás villanyszerelés ótvar igénytelen, legalább takarószegély mögé csináltassátok.
De a csatornás szerelésnél is lesz faláttörés, fúráskor átszakad az 5 centis fal, az új szerelvényeket gondolom bevésik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!