Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Van értelme konnektort cseréln...

Van értelme konnektort cserélnem, megoldhatja a problémát?

Figyelt kérdés

Adott egy szoba otthon ahol felújítást végzek, és van 2db 2x2P+F dupla dugalj. Alapjáraton nem volt tervben, hogy ezeket is lecserélem, szóval a festéssel, és egyéb dolgokkal már készen vagyok.

Viszont az egyik konnektor szikrázik(szinte bármit dugok bele akkor is), ami persze nem lenne gond, de az ágy mellett van fej magassában. Túlfeszültség szinte kizárt, hogy legyen, az érintkezési hiba a legvalószínűbb.

Picit elsárgultak már(15+ évesek),de csak ezért nem cserélném. Félek a környékén megint mindent szét kéne szednem(párszor már rá lett festve, nem tudom benne milyen állapotok vannak stb). Utoljára technikumban cseréltem dugaljakat, aminek már pár éve, szóval ez is bele szól:D

Szóval láttok rá esély ha kicserélem, hogy a szikrázás megoldódik?

2023. szept. 19. 13:38
 1/9 anonim ***** válasza:

Szinte biztos, hogy megoldódik.

Azt nem értem, maga a konnektor miért lett festve, ki szokták maszkolni.

2023. szept. 19. 13:40
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha csak akkor szikrázik egyet amikor rádugod, akkor az még normális. Lehetőleg ne bekapcsolva dugd bele az eszközöket, hanem ha már be van dugva, akkor kapcsold be.

Ha folyamatosan zizeg azaz úgy szikrázik, akkor vélhetően kontakt hibás a sztori, jó eséllyel meg kéne húzni a csavarokat a vezetékeknél.

Ha ősrégi a konnektor, akkor fillérekért vehetsz újakat. A festést nem kéne, hogy bántsa egy konnektor csere.

Ha alu a vezeték és ősérgi az is, akkor lehet, hogy a szigetelés alatt meg van törve. Én jártam így, ott alapvetően a régi vezetéket levágod, újrablankolod. Ha elég hoszú. Amúgy akkor marad a vezeték csere (is).

2023. szept. 19. 13:41
 3/9 A kérdező kommentje:

Amikor előzőleg le lett festve azt egy elég trehány ember végezte..

Sajnos kikapcsolt eszközöknél, is csinál hasonlót.

Köszönönöm szépen a válaszotokat!

2023. szept. 19. 13:55
 4/9 anonim ***** válasza:
A konnektorban lazák a kötések.
2023. szept. 19. 14:46
 5/9 anonim ***** válasza:

Ilyenkor általában már úlmelegszik, és enged a műanyag ház, sosem lesz jó.

Cseréld ki, ha körbe lett taknyolva, akkor áramtalanítás után vágd körbe sniccerrel, hogy ne tépje fel a rákötött festéket meg glettet. Csak utána szereld le

2023. szept. 19. 17:08
 6/9 anonim ***** válasza:
Van értelme tesó! Nem is értem ki az a jóképességű aki szikrázó aljzatot nem akar kcserélni, inkább kérdezget róla.... :D
2023. szept. 19. 19:55
 7/9 A kérdező kommentje:

Arról szólt a kérdés, hogy megoldja-e a csere, vagy sem. Nyilván nem hagytam volna. Viszont megrendelni online egy aljzatot+pár új csokit, nem egyenlő azzal ha a vezetékkel van baj valahol a falban.

Viszont mivel erről fogalmam sincs, nyilván megkérdezem van-e rá esély.

A stílusod teljesen nem értem, biztos fájt a kérdés, hát sajnálom.

2023. szept. 19. 20:51
 8/9 anonim ***** válasza:

Csoki? Az.

Inkább szólj valami szakinak mielőtt magadra gyújtod a házat!

2023. szept. 19. 21:42
 9/9 Szervizmérnök úr ***** válasza:

Előfordul, hogy meglazul egy csavar, de nem az, ami a vezetéket rögzíti.

Ilyeneket én már többször megoldottam 0 forintért, pár perc alatt.

Második fokozat, ha szétszedi valaki, felcsiszolja a kritikus felületeket, vagy akinek van motoros gravírozó stb. szerkezete, még egyszerűbb fémtisztára eldolgozni.

Harmadik fokozat, raksz fel egy új aljzatot.

De néha kerülhet az ember olyan helyzetbe, hogy rögtön gyorsan azonnal kellene megoldani.

2023. szept. 23. 16:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!