Mi lesz, ha hamarabb mázolom másodszor a ablakot, mint az előírt 12 óra?
Tapasztalatom szerint, míg nem szárad, addig enyhén ragacsos. Ha erre viszed fel az új réteget nem fogja szépen felvenni a felület.
Ha esetleg lakkoztál már körmöt, ott ugyanez szokott történni ha valaki türelmetlen. Az új festéssel gyakorlatilag elmázolod a régit is, de mivel nem szilárdult még meg az anya, ezért el is mozgatod.
A végén göcsörtös felületet kapsz.
Szerintem várd meg a száradási időt.
A 12 óra nem feltétlen szükséges. Azt kell megvárnod amíg már hozzáérve nem hagy nyomot az ujjad. Amíg nem elég száraz, addig az ujjad enyhe érintése is ott hagyja az ujjlenyomatot, kicsit még tapad.
Nem szoktam kivárni a 12 órát, de egy jó pár óra nem árt, a levegő hőmérsékletétől, páratartalmától függően. Volt, hogy meleg napon elég volt 2 órát várni és nagyon szép lett a felület, de jártam már úgy, hogy nedves, esős, hűvös napon a 12 óra sem volt elég.
Még várj egy kicsit, de nem kell sokat!
Akkor még később fog kiszáradni és megkeményedni. Ugyanis azáltal szárad és köt meg hogy az oldószer kipárolog. A második festékréteg korai felvitele gátolja az oldószer párolgását.
A 12óra persze nem szigorú érték, laborkörülmények között bizonyos kondíciók mellett ezt állapították meg. A száradás függ a légmozgástól, hőmérséklettől, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!