Vályogház mennyezeti szigetelésre elég lenne egy réteg (10cmes) kozetgyapot + hővédő fólia?
Figyelt kérdés
Elég nagy felújításba kezdtünk amit tudunk mi magunk csinálunk. Hozzáértő emberek véleményét, tanácsát szeretném. A mennyezet elég alacsony volt es egy falat is kibontottunk. Igy gipszkarton lesz a mennyezet kb 50nmeren, gázzal fűtünk illetve, klíma lesz bent, szerintem dupla réteg is kerülhetne a gyapotbol(ezzel mar ne sporoljumk) a párom szerint elég lesz2023. aug. 25. 00:23
11/12 anonim válasza:
Amit írsz, az úgy hülyeség, ahogy van! Párazárást a hőszigetelés alatt kell megtenni, értsd szigetelés, párazárás majd jöhet a karton! A ferde falak (gerendaközök) esetében sincs párazárás a hőszigetelés "mögött", ha igaz volna az állításod, akkor azt pl. kivétel nélkül mindenki rosszul csinálja! A ferde falaknál is a hőszigetelés "mögött/után" egy páraáteresztő tetőfólia van! A hőszigetelést nem lehet lefóliázni!!! Amit írtam (amit idéztél), azt pedig abban az esetben írtam, ha meglévő födémre kerül rá a szigetelés, vályognál! Értsd ha vályog a födém! A vályog födémet nem fóliázhatod le!!!! Vályog födém esetében a hőszigetelés alá hullámkartont kell tenni, de előtte, minden egyes kis p....a rést, ha van, mert felfúrtak kábelnek pl. vagy patkány csinált üreget stb. azt be kell tapasztani sárral! Azok a dolgok, amik működnek téglaépületekben, azok nem feltétlen működnek vályognál, azok az előírások (rétegrend) ami elő van írva ép.ipari anyagok használatához, azok téglaépületekre vannak előírva, semmikép sem vályogra!
12/12 anonim válasza:
Olvad el még egyszer amit írtam!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!