Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Bejelzett a CO (szénmonoxid)...

Bejelzett a CO (szénmonoxid) jelzőm, de a cirkó rendben működik, a kémény sincs eldugulva. Mi okozhatta?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Társasházi lakásban 2x fürdés közben beriasztott a CO detektor (Honeywell, nincs lejárva).

A helyiségben egy Sanuvial Duval Thema Classic nyilt égésterü kombi cirkó van, az hibátlanul működik, kék lángja van, nem tiltott le.

A kémény átjárható, nincs eldugulva, a cirkó kéménycsatlakozója nincs szétjőve.

Az ablakon van légbeejtő.

Kb. 20 éve működik ez a konfiguráció.

Automata légfrissítő spray van, de az is már 2 éve.

Mi lehet a gond?

A Kéményseprőket nem akarom rögtön kihívni (pár éve voltak utoljára), nehogy kapásból letiltsák a használatot, aztán 2 millióért szereltessek zárt égésterűt (nincs 2 millióm).

2023. aug. 18. 13:32
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
86%
Enyém akkor szokott ha belerepül a poloska vagy merül az elem :D Ha újraindítod és nem jelez be újra, akkor nincs baj!
2023. aug. 18. 14:18
 2/13 A kérdező kommentje:

Nem cserélhető benne az elem. 7 évig használható, aztán kuka.

Poloska nem fér bele..

2023. aug. 18. 16:35
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
A légfrissítő lesz a ludas. Ugyanez a tapasztalatunk az értékelő közelében használt dezodorral is.
2023. aug. 19. 02:49
 4/13 A kérdező kommentje:
Én is a légfrissítőre gyanakszom, de az is már régóta van..
2023. aug. 19. 11:35
 5/13 anonim ***** válasza:
Akkor ki kell vizsgáltatni, hogy van-e szivárgás valahol, nincs más hátra.
2023. aug. 19. 13:32
 6/13 anonim ***** válasza:
Kéménnyel gond lehet.
2023. aug. 20. 01:01
 7/13 A kérdező kommentje:

A kéménybe beejtettem egy kődarabot, akadálytalanul esett végig rajta.

Milyen gond lehet vele?

2023. aug. 20. 09:06
 8/13 anonim ***** válasza:
68%
Azt írod fürdés közben, az biztosítja a melegvizet ? Esős idő volt mikor beriasztott? Mert akkor lehet hogy nem húz jól ki a kémény, hiába nincs eldugulva. Esetleg első körben hívj egy gázszerelőt hátha ő többet ért hozzá.
2023. aug. 20. 12:38
 9/13 anonim ***** válasza:
68%
Lehet, éppen akkor jött egy olyan szellő odakint, ami miatt a kéményben pár pillanatra vissza áramlott az égéstermék. Ezt érzékelte a detektor. Én időjárási okokat keresnék. A légfrissítő sprayben nincs szénmonoxid...
2023. aug. 20. 17:22
 10/13 anonim ***** válasza:
39%

Még mindig itt tartunk? Nem is értem már, hogy mi a kérdés. Leírtuk a lehetséges okokat, de mindenre nem a válasz. Már rég kellett volna szakembert hívni, aki egy pillanat alatt kiméri műszerrel, hogy van-e és ha igen, akkor mi szivárog.

Én leírtam, hogy nálunk a Honeywell többször is produkált téves riasztást dezodor használata utáni órákban, de igazából az csak előriasztás volt, nem tényleges riasztás. Ezt is könnyen le lehetne tesztelni, ha a szakember minden valós okot kizárt előtte. Egyszerűen elvinni onnan az illatosítót és ha nem produkál több riasztást, akkor az volt az ok. Ha produkál, akkor valami más. Ennyire egyszerű.

Ehelyett itt köveket meg isten tudja miket dobáltok a kéményben, aminek értelme az nem tudom, hogy micsoda. Hát ehhez csak gratulálni tudok!

2023. aug. 20. 17:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!