Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Az építkezési hatóság mit...

Az építkezési hatóság mit kezd ilyen házzal?

Figyelt kérdés
Adott egy kb 70 nm nagyságú családi ház, ami eredetileg egy szintű. Be lett építve önszorgalomból a padláson 2 szoba, fürdő stb. A ház alsó része lakatlan. Meg lehet ilyet csinálni hogy kedvemre beépítem a tetőteret?
2023. aug. 15. 10:54
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
18%
Senkit nem érdekel, hogy te a házon belül mit csinálsz, még falakat is kibonthatsz ha olyan kedved van.
2023. aug. 15. 10:58
 2/11 A kérdező kommentje:
Nekem új rajzot kellett csináltatni, mert azt mondta a tervrajzos hogy nagy büntetést kapnék ha ezt észreveszik.
2023. aug. 15. 11:05
 3/11 anonim ***** válasza:
35%
Szerintem meg csak jól lehúztak. Mégis honnan derülne ki, hogy neked belül bármi változás van, ha kívül nem látszik? Itt az egyik szomszéd megszüntette a belső lépcsőt, és a hozzáépített garázsból lehet felmenni az emeletre, ő sem kért semmiféle átlakítási engedély, mert nem kell műszakivizsgáztatni egy házat, max ha olyan változtatást akarsz, akkor kihívsz egy statikust. Hugomék födémet is vágtak, hogy belső lépcsőn tudjanak lemenni az asó szintre, ami amolyan garázsfélének készült, de megcsinálták hálónak.
2023. aug. 15. 11:11
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ, hogy pontosan mit tartalmaz a "tetőtér beéíptés". Lehet hogy engedélyköteles, lehet hogy csak bejelentéshez kötött, vagy lehet hogy még az sem.
2023. aug. 15. 13:40
 5/11 A kérdező kommentje:
#4, írtam mit tartalmaz a tetőtérbeépítés, 2 szoba, fürdő és nappali. Tehát egy teljesen különálló épületrész, kültéri lépcsőn járnak fel az emeletre. Szerintem ezt engedélyezretni kellett volna, mert víz, villany van felvezetve.
2023. aug. 15. 13:52
 6/11 anonim ***** válasza:
84%
#5 Nem vagyok hülye, tudok olvasni. Nyilván nem az a kérdés hogy milyen szobából hányat készítettek, hanem hogy fizikailag mit végeztek el. Módosították-e a tetőszerkeztet, meg kellett-e erősíteni a födémet, alakítottak-e ki új ablakokat. A lépcső megvolt-e, vag az is újonnan épült. Ha újonnan, akkor hova, hogyan épült. És még ezer más hasonló dolog. Ettől függ hogy engedély/bejelentés köteles-e, nem attól hogy okoskodva ismét felsorold hogy 2 szoba+nappali... Mégis mi a tökömet gondoltál mikor kiírtad a kérdést, hogy 1 szoba nem engedélykötels, 2 meg már igen? Ideokoskodhatod harmadjára is hogy "írtam mit tartalmaz", de ha nem mellékelsz konkrét dokumentációt az eredeti és átalakítás utáni állapotról, akkor a kutya sem fogja megmondani hogy engedélyköteles-e, emrt ennyiből nem lehet...
2023. aug. 15. 14:00
 7/11 A kérdező kommentje:
Nem tudom mit hogy csináltak, de írtam hogy a lépcső amin feljárnak az kint van, mást nem tudok. De szerintem nagyon is engedélyköteles hogy 70 nm-es házból ami hivatalosan tetőtérbeépítés nélküli, csináltak 120 nm-est. És nyilván kellett oda minimum 2-3 ablak és ajtó.
2023. aug. 15. 14:06
 8/11 A kérdező kommentje:
Az meg hogy az ember mit épít nagyon is kötött. Az udvarba nem lehet építeni téglából garázst, csak könnyűszerkezetűt, ezt valamelyik cikkben olvastam, ez is szabályhoz kötött.
2023. aug. 15. 14:07
 9/11 anonim ***** válasza:

#8 mért ne lehetne építeni téglából garázst? A garázs "nem emberi tartózkodásra szolgáló építménynek minősül, ilyent pedig 100köbméterig épithetsz engedély és bejelentés nélkül, a megfelelő feltételek mellett (pl. magassági korlátozás, fesztáv korlátozás, HÉSZ, stb.)

Az persze más kérdés, hogy valaki akar bele vizesblokkot, WC-t, vagy medencét de ez már nem a garázs kategória

2023. aug. 15. 23:24
 10/11 A kérdező kommentje:
#10, fingod sincs miért írtam ki és mi van azzal a házzal. Csak kérdeztem itt, de csak a személyeskedés megy. Túl vagyok pörgetve rosszindulattal és olyanok vagytok hogy kb annak is nekimentek szó nélkül aki jó hozzátok, mert nem kérdeztek először, hanem a durvábbat válasszátok. A válaszodból itt csak te vagy savanyú...
2023. aug. 16. 10:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!