Miért van Magyarországon, hogy sok építési vállalkozó, pl. festő, kőműves, víz-, villanyszerelő, ha meghallja, hogy mástól is kérek árajánlatot, akkor azt mondja, inkább nem csinálja meg a munkát, visszakozik? Nem szabad verseny van, kapitalizmus?
sajnos arra mentem rá, hogy ajánlatokat adtam..tudtam, hogy a megrendelő(cég)mástól is kér, ezzel semmi baj nem volt....de..
...Kedves kérdező..tudod mit is tartalmaz egy igazi, vállalható, nem buktaveszélyes ajánlat?
Ugye nem?
Naugye.
A szomszédomban építkezés folyik..mondja egy mérnök-vállalkozó, hogy ha kész az a részmunka, amire ajánlatot adott, akkor befejezte..csak egymilliót bukott(még szerencse, hogy csak 7 embere volt)
Én is cég voltam 13 szakmunkással. de keményen
kellett küzdeni a bevételért.
Ha valaha dolgoztál volna bármilyen kapitalista helyen, akkor tudnád hogy' is működik az a fránya árajánlat..
Legalább egy építőipari szakközepet végezz el..bár ma már az sem ér semmit.
A legtöbb szakmunkásnak nincs egy előre beállított Excel táblája ami alapján adná az árajnlatot, mint mondjuk egy közepes méretű építőipari vállalkozás. 2023-ban még mindig kockás papíron számolgatnak. És hát többnyire elszámolják magukat, szóval nem szeretnék, hogy kiderülne, hogy +25-50%-al felfelé kerekítettek.
Amúgy nem kell nekik mondani, hogy mástól is kérsz ajánlatot - vagy ha nagyon tisztességes akarsz lenni akkor már az első ajnálatkérésnél tedd nekik nyilvánvalóvá hogy csak érdeklődsz vagy tenderezteted őket.
Aki tobb arajanlatot ker az altalaban a legolcsobbat fogja valasztani es a szakemberek pedig azt akarjak hogy azert hivd oket mert jo a referenciajuk, ne azert hogy a tobbiekkel versenyeztesd oket hogy ki lesz az olcsobb. Aki pedig megkeri a munkaja arat az tudja, hogy ha mastol is kersz arat akkor valoszinuleg nem o lesz a befuto.
Viszont olcso husnak hig a leve, szoval aki olcsobban csinalja az valoszinuleg nem is olyan minosegben mint a dragabb szakik, ezert nem lehet oket csak ar alapjan osszehasonlitani.
Te szivesen mesz ugy allasinterjura ha magas a berigenyed de tudod hogy rajtad kivul masokat is behivtak? Valoszinuleg nem te kapod meg az allast ha mas alacsonyabb berigenyt adott meg. Gondolom te is szivesen interjuznal olyan cegnel aki a szakmai tapasztalatod miatt hivott be interjura es ezt hajlando is honoralni.
7. Ez elméletben így van.
A valóság hogy sok szakember kér kiváló minőségért keveset, és sokan kérnek szaarért sokat. A jó referencia számít, de én már kb. 10 éve nem kaptam referenciát. És ott is lehet csúsztatni. Minőség megítélése is kérdéses egy laikus részéről.
Vallalkozo vagy? Az is referencia ha valaki teged ajanl egy ismerosenek hogy teged hivjon dolgozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!