Ha megnyitom az egyik csapot, egy teljesen másik helyen miért folyik a víz?
Adott egy fürdőszoba, ahová 3 helyre jön be a hidegvíz: a kézmosó csaphoz, a fürdőkádhoz, és a kád végénél egy kiálláshoz amin van egy T idom.
A fürdőszobában van egy villanybojler, ami el van romolva, jelenleg áramtalanítva van, nem használjuk, úgyhogy amíg meg lesz javítva, addig csak hideg víz van.
A kád végében lévő említett T idomon volt 2 csap, az egyik ment anno a bojlerhez (ez volt gondolom a hideg víz bemenete), a másik pedig ment a mosógéphez. Ez kicsit csöpögött, úgyhogy szétszedtem, kicseréltem mindent, a csapokat is, most nem csöpög.
A bojlerről lekötöttem a 2 csövet (gondolom az egyik a bemenő hideg víz, a másik a kijövő meleg víz), és azok most csak úgy lógnak le a bojlerről. Majd szeretném felújítani, kitakarítani, rendbe tenni a bojlert.
A bojler alatt a falból egyébként kilóg egy sárga műanyagcső, ez volt rákötve a bojlerre, szerintem ide ment a bojlerből kijövő meleg víz, és ez megy a kézmosócsaphoz / kádhoz / konyhába a mosogatóhoz.
A lényeg: ha a kézmosó csapnál kinyitom a hideg vizet (hogy mondjuk kezet mossak), akkor a falból kiálló sárga műanyagcsőből elkezd jönni a víz, pontosan ugyanolyan intenzitással, amennyire a kézmosó csapnál kinyitom a hideg vizet. Ha közben a meleget tekergetem erre-arra vagy elzárom attól semmi sem változik. Ha a kézmosó csapot elzárom, és a fürdőkádban nyitom meg a hidegvizet, akkor az említett sárga csőből nem folyik semmi. (Meg úgy alapból sem ha minden el van zárva.)
Erre van valakinek valami tippe, hogy ez mitől lehet?
Szerintem ennek semmi értelme. Egyrészt a hideg és a meleg víz hálózatok kizárólag a bojlernél voltak összeköttetésben egymással, amúgy függetlenek, és most ugye a bojler ki van kötve mindenhonnan. Másrészt a kézmosó csapnál lévő csap csak azt befolyásolja, hogy ott a csapnál follyon-e a víz, azt nem, hogy egy 2-3 méterrel arrébb lévő, falból kilógó csőből follyon-e.
Valaki látott már hasonlót? Nem értem hogy mivel állok szemben.
Köszi a segítséget előre is.
A keverőcsap középállásban vizet tol át a meleg ágba, és ezt látod kifolyni.
A csap karját "csak" a hidegre állásra állítva nem lesz már átfolyás, de ezt a családban mindenkinek el kell mondani. A legjobb az lenne ha lekupakolnád az a kiálló csonkot.
Köszönöm a válaszokat, tényleg erről volt szó.
A kézmosócsap alatti melegvíz oldali sarokszelepet elzártam, és így ha a hideg vizet megnyitom a kézmosócsapnál, akkor az említett csőből nem folyik semmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!