Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Vízvezeték csere családi...

Vízvezeték csere családi házban. Hogyan kell elképzelni?

Figyelt kérdés
Bocsánat, amatőr vagyok, nem értek hozzá, még sosem csináltam még hasonlót sem. :) Egy 3 szintes családi házat veszünk, ahol horgonyzott acélcső és rézcső vízvezetékek vannak. Elvileg pont a rossz sorrendben és a rézből kioldódó réz-oxid így korrodálhatta már az acélcsövet. Szeretnénk a teljes hálózatot új vízcsőre cserélni. Ilyenkor felássák az udvart és szétverik a házfalat + konyhát + fürdőt, ahol a vízvezeték fut vagy valami egyszerűbb mód is a cserére? Tehát mondjuk az előszobában is fel kell verni a járólapot, ha ott fut a cső? Elnézést, tényleg nem tudom elképzleni. Gondolom, ez többmilliós költség lesz. :( Köszönöm, ha segítesz.
2023. júl. 30. 23:05
 1/6 anonim ***** válasza:
86%

https://www.youtube.com/watch?v=nCVPW2nHnIA

Természetesen oda kell jutnia valahogy a csőnek.

2023. júl. 30. 23:14
 2/6 A kérdező kommentje:
Hmm, oké, akkor jól sejtettem, hogy itt a falat vésni kell. :(( És gondolom, nem csak a fürdőben, hanem végig, ahol bejön.
2023. júl. 30. 23:17
 3/6 anonim ***** válasza:
90%

#1 Sose értettem, hogy az ilyen videóknak mi értelme. 20x fel van gyorsítva, semmit nem látni hogy mit csinál, így egy nagy nullával egyenlő az egész. Persze ez nem a te hibád (hiszen csak linkelted).

Kérdező, a teljes vízvezetékcsere azt jelenti, hogy a vízóraaknától végig ki kell ásni a földet ahogy halad a cső. Hasonlóan a házon belül amerre csak halad a cső, vésni kell. Valószinüleg sok cső falon kívül halad, ez csere, szerelés esetén könnyebbség. Persze ha ti azt akarjátok hogy az új cső a fal belsejében haladjon, ne pedig a falon kívül, akkor a falat is végig ki vell vésni.

Nálam is rövidesen aktuális lesz a teljes csőcsere, de itt még a csatornacsövet is odébb kell húzni, tehát a padlózat, alatta a beton is föl lesz törve több méter hosszan.

2023. júl. 31. 00:22
 4/6 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm, értem. Így azért át kell gondolni, hogy ez mennyi idő és pénz...

A videó egyébként szerintem arra jó, hogy el lehessen képzelni, hogy itt tényleg le kell verni a csempét, vésni a falat. Ez nem kis munka.

Még egy kérdés: a visszavakolást ilyenkor a vízvezetékszerelő csinálja vagy kőművest kell hívni? Mert hogy utána festő + burkoló kell, az biztos.

2023. júl. 31. 00:27
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

A csőszerelő nem fog ásni, vakolni, festeni stb. Épületen belüli bontást csak a csövek nyomvonalában csinálja meg. A többi részen a burkolatok bontását nem. Csak ott szedi ki a régi csövet a falból ahol neki útba van. Az udvaron lévő gödröt szintén nem fogja vissza temetni, szennyvíz cső esetén a cső körül a földet bedöngöli/iszapolja, de a többi földet nem lapátolja vissza rá.

Nagy vonalakban kb 1-2 nap bontás, valami segédmunkással

1-4 nap csőszerelés, attól függ mit akarsz, 1 nap kőműves munka (30-60 nap száradás), burkolónak kell 1 hét, festő 1 hét. Min 3 hónapos program.

2023. júl. 31. 10:02
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm nagyon! Abszolút hasznos volt!
2023. júl. 31. 11:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!