Vízvezeték csere családi házban. Hogyan kell elképzelni?
#1 Sose értettem, hogy az ilyen videóknak mi értelme. 20x fel van gyorsítva, semmit nem látni hogy mit csinál, így egy nagy nullával egyenlő az egész. Persze ez nem a te hibád (hiszen csak linkelted).
Kérdező, a teljes vízvezetékcsere azt jelenti, hogy a vízóraaknától végig ki kell ásni a földet ahogy halad a cső. Hasonlóan a házon belül amerre csak halad a cső, vésni kell. Valószinüleg sok cső falon kívül halad, ez csere, szerelés esetén könnyebbség. Persze ha ti azt akarjátok hogy az új cső a fal belsejében haladjon, ne pedig a falon kívül, akkor a falat is végig ki vell vésni.
Nálam is rövidesen aktuális lesz a teljes csőcsere, de itt még a csatornacsövet is odébb kell húzni, tehát a padlózat, alatta a beton is föl lesz törve több méter hosszan.
Nagyon köszönöm, értem. Így azért át kell gondolni, hogy ez mennyi idő és pénz...
A videó egyébként szerintem arra jó, hogy el lehessen képzelni, hogy itt tényleg le kell verni a csempét, vésni a falat. Ez nem kis munka.
Még egy kérdés: a visszavakolást ilyenkor a vízvezetékszerelő csinálja vagy kőművest kell hívni? Mert hogy utána festő + burkoló kell, az biztos.
A csőszerelő nem fog ásni, vakolni, festeni stb. Épületen belüli bontást csak a csövek nyomvonalában csinálja meg. A többi részen a burkolatok bontását nem. Csak ott szedi ki a régi csövet a falból ahol neki útba van. Az udvaron lévő gödröt szintén nem fogja vissza temetni, szennyvíz cső esetén a cső körül a földet bedöngöli/iszapolja, de a többi földet nem lapátolja vissza rá.
Nagy vonalakban kb 1-2 nap bontás, valami segédmunkással
1-4 nap csőszerelés, attól függ mit akarsz, 1 nap kőműves munka (30-60 nap száradás), burkolónak kell 1 hét, festő 1 hét. Min 3 hónapos program.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!