Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Honnan tudjam, jó munkát...

Honnan tudjam, jó munkát végez-e a villanyszerelő?

Figyelt kérdés

Én nem vagyok villanyszerelő, nem tanultam, nem értek hozzá, annyira sem, hogy melyik vezeték micsoda. Nyilván ezért hívok szakembert. Újravezetékelés lesz jópár új kapcsoló és konnektor felszerelésével, illetve régiek áthelyezésével.

A szakik szokása, hogy úgy beszélnek hozzám, mintha magam is szakmabeli lennék, de természetesen nem igazán tudom, miket hordanak össze. Viszont ettől úgy érzem, nagyon baj, hogy ennyire nem értek hozzá, és felébred bennem a késztetés, hogy megpróbáljak utánanézni, és nagyjából átlátni, hogy mi fog történni.

Ekkor az interneten (YouTube, blogok) közzétett munkák alatt egymást köpködik a villanyszerelők és házibarkács mesterek, hogy kókány, ocsmány, szar és életveszélyes munka, amit látnak. Jó nincs. Én még mindig nem tudom, mit látok. Le vannak hülyézve a megrendelők is, hogy ezt hogy fogadhatták így el - de honnan a fenéből kéne tudniuk, hogy nem jó?

Közérthető, egyszerű összefoglaló a villanyszerelés alapjairól nincs, gondolom ezért külön szakma, mert nem lehet két A4-es oldalon összefoglalni.

Akik ajánlják a szerelőt, maguk sem értenek hozzá, csak náluk csinált már valamit, és még nem gyulladt ki a ház. Másik villanyszerelő nyilván csak magát ajánlaná. Én meg egyre jobban rástresszelek, hogy mi van, ha nálunk is gányol a szerelő, és kigyulladunk, vagy agyonvágja valamelyikünket az áram. Hogy lehetnék nyugodt, honnan tudjam, hogy jó lesz?

2023. júl. 15. 12:25
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

"És ha most írunk pár tippet még itt a gyakorin, azzal többet ártunk, mint használunk, mert lehet a villanyszerelő jó munkát végez, és a kérdező beleköt majd, merthogy az nincs jól mert a gyakorin azt olvasta."

Ez teljesen értelmetlen hadova, nem? Ha jó tippeket írunk, melyeknek a munka nem felele meg, akkor a munka nem jó, nem pedig "mert lehet a villanyszerelő jó munkát végez". :D

2023. júl. 16. 08:44
 12/12 anonim ***** válasza:
100%
Azèrt egy normális szerelővel, normálisan, lehet beszèlni. Èn a burkolóval, festővel, gázossal is tudtam beszèlni.
2023. júl. 16. 09:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!