Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Éjszakai / vezérelt áramra...

Éjszakai / vezérelt áramra villanyfűtést rákötni?

Figyelt kérdés

Az utcáról a házba bejövő vezetéket, illetve a villanyórát nyilván csak a szolgáltatóval szerződött szerelő piszkálhatja.

De, a villanyórától a ház felőli részen, a házon belüli részeken mindenki azt csinál a villannyal tudomásom szerint amit akar. Ezalatt azt értem, hogy pl. feltehetek én magam egy új konnektort, egy új villanykapcsolót, egy új lámpát (és ezt bekábelezhetem), stb. Nyilván nem árt érteni hozzá, és szabványosan csinálni mindent.

Az a kérdésem, hogy ugyanez vonatkozik arra is, ha nem nappali áramról, hanem éjszakai/vezérelt áramról van szó?

Konkrétan arról van szó, hogy van egy éjszakai áramra kötött villanybojler, és az éjszakai áramról csak ez működik, és szeretnék minden szobába betenni egy ilyen picike 600-900 W-os mini olajradiátort kiegészítő fűtésnek (B-tervnek). Ezeket mind az éjszakai áramra kötném. A házban hagyományos kályhák vannak, ezeknek a mini olajradiátoroknak (de lehet hogy mondjuk infrapanel lesz helyette...) az lenne a szerepük, hogy este utoljára megrakjuk a kályhát fával, akkor reggel 7-kor ne +2 fok legyen, hanem +9, vagy ilyesmi, ami kevésbé borzasztó.

Szóval az éjszakai árammal is azt csinálok (lakáson belül, tehát a mért oldalon) amit akarok, és köthetek rá új fogyasztókat?

Köszönöm előre is a válaszokat.

2023. júl. 14. 09:52
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
54%

Kérdező, az 5-ös kérdésedre:

Az 1-es válaszomban leírtam, hogy bojlerre és HŐTÁROLÓS villanykályhára kapod a vezérelt áramot, ezt linkkel is alátámasztottam, tehát a kérdésed erre vonatkozó részét nem értem.

"A mérőórától a szobáig ennek a bekötését akárki csinálhatja, vagy csak a szolgáltatónál regisztrált villanyász?"

Erre a kérdésedre meg a szolgáltatótól fogsz választ kapni.

2023. júl. 15. 11:12
 12/12 anonim ***** válasza:
11 Elolvadhatnád a linked, sehol nem ír ilyet.
2023. dec. 9. 13:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!