Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Olyan helyiségbe ahol van...

Olyan helyiségbe ahol van klíma, mellé vennétek ventilatort? Fölösleges? Arra gondoltam hogy olcsóbb ha a ventilator működik

Figyelt kérdés
2023. júl. 14. 08:43
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Minek? A klímát is lehet légkeringetés üzemmódba kapcsolni.
2023. júl. 14. 08:48
 2/7 anonim ***** válasza:
48%
Én vennék, van amikor elég az is. Bár amit az első írt, ahhoz nem értek, ha úgy is lehet használni és nincs különbség, akkor szükségtelen.
2023. júl. 14. 09:45
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
A klíma légkeringetés módban csak a ventilátorát használja meg esetleg a zsalumozgató motort. Tehát úgy működik mint egy egyszerű ventilátor és nagyjából annyit is fogyaszt.
2023. júl. 14. 09:53
 4/7 anonim ***** válasza:
77%

Kérdező

Adott ideig működtetve a ventilátor tényleg kevesebbet fogyaszt, ellenben a légkondit nem kell folyamatosan működtetni. Ha meleg van akkor bekapcsolod, az lehűti a helységet a neked megfelelő hőmérsékletre amikor már nincsen szükséged a levegő mozgásának hűsítő érzésére - és akkor leállítod.

A ventilátort viszont folyamatosan használod, mert a levegő meleg marad. Így valójában nem használsz jelentősebb kevesebb áramot csak közben meleged van egy légkondi mellett.

Mivel később lett légkondink, mint ventilátorunk, itt van a mini ventilátor is az orrom előtt az asztalon a gép mellett, mert korábban azt használtam hogy hűsítsen. Most már eszembe se jut bekapcsolni. Nem megy a légkondi állandóan. Éjszaka próbáljuk szellőztetéssel lehűteni a házat amennyire lehetséges, nappal meg akkor használjuk a légkondit ha valóban hűteni akarjuk a levegőt, nem állandóan.

2023. júl. 14. 10:04
 5/7 anonim ***** válasza:
0%
#4 ennél gazdaságtalanabb módja nincs is a klíma működtetésének, mint a ki-bekapcsolgatás. A klímát is jobban terheli, hogy folyamatosan nagyobb teljesítményen üzemel, az intenzívebb légmozgás is sokkal kellemetlenebb a bent tartózkodónak, a fogyasztás különbség pedig nem elhanyagolható. Egyenletesen üzemeltetni minden szempontból jobb.
2023. júl. 14. 10:13
 6/7 anonim ***** válasza:

#5 Hát ha szándékosan félre akarsz valamit érteni, akkor persze meg is teszed, miért ne tennéd, ugye?

Nem kapcsolgatjuk ki-be. Az, hogy nem megy folyamatosan nem azt jelenti, hogy ki-be kapcsoljuk.

Te olyan állatfajta vagy aki akkor is járatja a légkondit ha amúgy a szoba hőmérséklete rendben van?

2023. júl. 14. 10:19
 7/7 anonim ***** válasza:

Ja, olyasmi.Júniusban bekapcsolom, szeptemberben kikapcsolom. Én kérek elnézést, hogy nem tudtam értelmezni a bekapcsolod/leállítod dolgot másképp. Nem szándékosan értettem félre, hanem látom nap mint nap, munkahelyen, üzletekben stb... hogy így működtetik.

2023. júl. 14. 10:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!