Olyan helyiségbe ahol van klíma, mellé vennétek ventilatort? Fölösleges? Arra gondoltam hogy olcsóbb ha a ventilator működik
Kérdező
Adott ideig működtetve a ventilátor tényleg kevesebbet fogyaszt, ellenben a légkondit nem kell folyamatosan működtetni. Ha meleg van akkor bekapcsolod, az lehűti a helységet a neked megfelelő hőmérsékletre amikor már nincsen szükséged a levegő mozgásának hűsítő érzésére - és akkor leállítod.
A ventilátort viszont folyamatosan használod, mert a levegő meleg marad. Így valójában nem használsz jelentősebb kevesebb áramot csak közben meleged van egy légkondi mellett.
Mivel később lett légkondink, mint ventilátorunk, itt van a mini ventilátor is az orrom előtt az asztalon a gép mellett, mert korábban azt használtam hogy hűsítsen. Most már eszembe se jut bekapcsolni. Nem megy a légkondi állandóan. Éjszaka próbáljuk szellőztetéssel lehűteni a házat amennyire lehetséges, nappal meg akkor használjuk a légkondit ha valóban hűteni akarjuk a levegőt, nem állandóan.
#5 Hát ha szándékosan félre akarsz valamit érteni, akkor persze meg is teszed, miért ne tennéd, ugye?
Nem kapcsolgatjuk ki-be. Az, hogy nem megy folyamatosan nem azt jelenti, hogy ki-be kapcsoljuk.
Te olyan állatfajta vagy aki akkor is járatja a légkondit ha amúgy a szoba hőmérséklete rendben van?
Ja, olyasmi.Júniusban bekapcsolom, szeptemberben kikapcsolom. Én kérek elnézést, hogy nem tudtam értelmezni a bekapcsolod/leállítod dolgot másképp. Nem szándékosan értettem félre, hanem látom nap mint nap, munkahelyen, üzletekben stb... hogy így működtetik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!