Álmennyezetbe hogy tudok csepphintát rögzíteni?
Felújításkor álmennyezetet csináltattunk. A lányomnak volt régebben egy csepphintája és szeretne megint. Nem tudom, a tartóvasba bele lehet vajon tenni? A plafonba ugye ilyen "kinyílós" csavarral volt, de szerintem a vasnál nem működne, nem?
(nézzétek el, ha hülyeséget írtam, nem egy nagy barkácsmester anyuka vagyok )
Nálunk (tégla ház) van a főfalban két áthidaló (ajtó nélküli nyílás), az egyikbe fúrtuk fel a hintát. Más megoldás nem igen van. Barátnőmék kemények... átfúrták az álmenyezetet és a födémet is, kvázi átmenő dűbellel rögzítették, a padláson. :D Én ezt azért túlzásnak éreztem, panelben meg egyértelműen nem játszik.
Esetleg valamilyen állványban gondolkoznék. Ha a kereskedelmi forgalomban kapható nem jó (marha nagyok), akkor zártszelvényből esetleg lehetne kreálni valami falra rögzíthetőt.
Egyébként én is utálom, hogy nem gondoltunk erre anno.
Panelban az állvány nem fog elférni.
Panelban tuti a lehető legkisebb álmennyezetet szerelték, mert amúgy is kicsi a belmagasság.
Szerintem lehet kapni olyan hosszú hintakampót, ami ha a födémhez van rögzítve az álmennyezet alá lóg, így nem kell lyuk maradjon a mennyezeten, vissza lehet javítani a kampó körül (egy kicsit eltartva mert azért a kampó "mozogni" fog, ha közvetlenül köré van zárva repedni fog)
Ragasztott dübellel. Az tuti megtartja.
Annyi helyet foglal, mint egy szék.
Vaktában plafont fúrkálni nem nagy ötlet. Egyrészt vasbetonnak gyémánt körkivágó kellene, másrészt eléggé ismerni kellene az anyagvastagságokat, ha érted, mire gondolok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!