Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Álmennyezetbe hogy tudok...

Álmennyezetbe hogy tudok csepphintát rögzíteni?

Figyelt kérdés

Felújításkor álmennyezetet csináltattunk. A lányomnak volt régebben egy csepphintája és szeretne megint. Nem tudom, a tartóvasba bele lehet vajon tenni? A plafonba ugye ilyen "kinyílós" csavarral volt, de szerintem a vasnál nem működne, nem?

(nézzétek el, ha hülyeséget írtam, nem egy nagy barkácsmester anyuka vagyok )

2023. júl. 5. 15:50
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Nálunk (tégla ház) van a főfalban két áthidaló (ajtó nélküli nyílás), az egyikbe fúrtuk fel a hintát. Más megoldás nem igen van. Barátnőmék kemények... átfúrták az álmenyezetet és a födémet is, kvázi átmenő dűbellel rögzítették, a padláson. :D Én ezt azért túlzásnak éreztem, panelben meg egyértelműen nem játszik.

Esetleg valamilyen állványban gondolkoznék. Ha a kereskedelmi forgalomban kapható nem jó (marha nagyok), akkor zártszelvényből esetleg lehetne kreálni valami falra rögzíthetőt.

Egyébként én is utálom, hogy nem gondoltunk erre anno.

2023. júl. 5. 22:47
 12/14 anonim ***** válasza:
49%
+1 az állványra, első gondolatom volt. Valahogy jobban hiszek annak, amit én rakok össze.
2023. júl. 6. 12:13
 13/14 anonim ***** válasza:

Panelban az állvány nem fog elférni.

Panelban tuti a lehető legkisebb álmennyezetet szerelték, mert amúgy is kicsi a belmagasság.

Szerintem lehet kapni olyan hosszú hintakampót, ami ha a födémhez van rögzítve az álmennyezet alá lóg, így nem kell lyuk maradjon a mennyezeten, vissza lehet javítani a kampó körül (egy kicsit eltartva mert azért a kampó "mozogni" fog, ha közvetlenül köré van zárva repedni fog)

Ragasztott dübellel. Az tuti megtartja.

2023. júl. 8. 05:55
 14/14 anonim ***** válasza:

Annyi helyet foglal, mint egy szék.

[link]

Vaktában plafont fúrkálni nem nagy ötlet. Egyrészt vasbetonnak gyémánt körkivágó kellene, másrészt eléggé ismerni kellene az anyagvastagságokat, ha érted, mire gondolok.

2023. júl. 8. 10:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!