Álmennyezetbe hogy tudok csepphintát rögzíteni?
Felújításkor álmennyezetet csináltattunk. A lányomnak volt régebben egy csepphintája és szeretne megint. Nem tudom, a tartóvasba bele lehet vajon tenni? A plafonba ugye ilyen "kinyílós" csavarral volt, de szerintem a vasnál nem működne, nem?
(nézzétek el, ha hülyeséget írtam, nem egy nagy barkácsmester anyuka vagyok )
Szerintem neeeeee!
Férjemet meg fogom kérdezni ha hazaér, mert ő foglalkozik gipszkartonnal, de laikusként úgy gondolom azt nem arra találták ki,hogy egy ponton ekkora terhelés érje.
A sima profil nem fogja megbírni, ehhez erősített profilt kellett volna arra a helyre betenni, ahova a hintát szeretnétek.
Esetleg ha nincs túl magasan a tartószerkezet az álmennyezet felett, akkor úgy lehet megoldani, hogy egy szerelőnyílást vágtok (vagyis inkább szakember vág) az álmennyezeten, felrögzíti a hintát a födémhez (már ha a födém monolit vasbeton és nem porotherm vagy E gerendás) és utána valami szép élképzést csinál az álmennyezet nyílásának, amin keresztül jön a hinta. De így lesz egy lyuk az álmennyezeten....
2es 4 es vagyok. Nekünk is panel :)
A gyerekszoba ajtókeretére van felfúrva.
Igen,nehezebb így közlekedni,de az biztosan tartja. Egy 7 éves autista kislány kapta,aki imád forogni :)
Ehhez hasonló biztonsági kampónk van,hogy le ne csússzon a hinta róla. De a miénk még spirálosabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!