Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Garázs lejárat "megfordítása"?

Garázs lejárat "megfordítása"?

Figyelt kérdés
A ház alatt van a garázs, de megszűnt az utca, ahonnan be lehetett állni és most így elég szürreális. Tudom, nagyon helyspecifikus a kérdés, de valaki csinált már ilyet?

2023. júl. 4. 10:56
 1/4 anonim ***** válasza:

Én csináltam, de nem azért mert megszűnt az utca, hanem mert az utca felől nagyon meredek volt a garázslejáró és alacsonyabb kocsival fel sem lehetett volna jönni.

Nem voltam nehéz helyzetben, mert hátul is volt egy (személy)bejárat, azt kellett némileg átalakítani és minden rendben ment.

A slusszpoén az egészben az, hogy a következő tulaja a háznak az egészet megszüntette, a garázsban mára konditermet üzemeltet és a kertben épített külön garázst.

2023. júl. 4. 12:27
 2/4 anonim ***** válasza:
Ha megoldható a hely nagysága miatt a hátsó bejárat, akkor nincs gond, még csak nem is egy hatalmas feladat. Valószínű, hogy én még a költségeimet is bevasalnám az önkormányzaton, de ehhez mindent számlával kell, hogy csináltass. Különösen, ha külön épületet kell erre a célra felhúznod.
2023. júl. 4. 12:33
 3/4 A kérdező kommentje:
Idős szüleimé ez a nyaraló, ők akkoriban nem foglalkoztak vele, hiába biztattam őket, hogy kérvényezzenek szolgalmi utat vagy valami - így lehet, már elévült a reklamáció. De hát akkor nem hülyeség megkérdezni valami szakembert és nincs olyan veszély, hogy megsüllyed a ház? Nem biztos így sem, hogy nem futnak arra olyan vezetékek, amiket nem lehet vagy túl drága átrakni, így egyelőre ez csak nagyon elméleti kérdés, de maga a garázs az egész épület alatt van pinceszinten, és teljesen megegyezik az alapterületével. Megkerülni sajnos nincs hely az épületet, sem mellé-elé építeni, csak a párhuzamos utca felőli beállás lenne opció.
2023. júl. 4. 14:09
 4/4 anonim ***** válasza:

Ha jelenleg is van teljes terjedelmében alatta garázs, akkor mitől süllyedne meg? Minden ajtó, garázsajtó fölé kell tenni áthidalót, ezt szakember fogja tudni, gondolom nem te akarsz ott egy akármilyen lyukat ütni.

A vezetékgondodhoz sajnos nem tudok hozzászólni, mert azt látni kellene, illetve tudni, hogy villanyból földvezeték van e vagy lengőkábel, honnan hova megy a víz, illetve a gáz.

2023. júl. 4. 14:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!