Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Hány amper kéne ehhez?

Hány amper kéne ehhez?

Figyelt kérdés

A három fázis megvan, de csak 3×10 amper van jelenleg a házban, amit vettünk, bizonyára szükség lesz bővítésre.

Lesz egy hűtő, egy fagyasztószekrény, egy mosógép (talán kettő a nagyon szennyezett munkásruhák miatt), mosogatógép, kombinált tűzhely (vagyis gáz főzőlap, elektromos sütőrész). Plusz a többi szokásos apróság: asztali számítógép, porszívó, mikró, tévé, laptop, hajszárító, világítás stb. A villanybojler éjszakai áramon van.

Mivel keveset vagyunk otthon, és mindent abban a kevés időben kell csinálnunk, valószínűleg bőven előfordul majd, hogy egyszerre megy mosógép, mosogatógép, sütő és porszívó. Minimum...

Szerintetek hány amper kéne ehhez, fázisonként és összesen?

2023. júl. 1. 20:51
1 2 3
 21/23 A kérdező kommentje:

Sajnos nálunk nem csak főzéskor keletkezik koszos tányér, pohár evőeszköz :). Össze is szoktam várni valamennyit, most is sokszor főzés közben mosogatom az előző fél-másfél napi cuccot, csak ugye kézzel. Mosogatógépnél is gyűjtögetni kell majd gondolom, 4 tányérért nem éri meg elindítani a programot, szóval valószínűleg lesz ott mosatlan akkor is, mikor épp főzni kezdek.

Ha már ott van a 3 fázis, nem csökkenteném le 1-re. Attól még lehetne akár úgy, hogy az egyik fázison van 32 amper, az "csak" 22 ampernyi bővítés (hát legalább nem 30 😮‍💨). A másik kettő 10-es fázis meg felőlem nyugodtan ott lehet akkor is, ha most esetleg felesleges. Ha később mégis kéne a több fázis, ne szívjam a fogam, hogy megszüntettük.

2023. júl. 3. 10:26
 22/23 anonim ***** válasza:

"30 évig számolgatnom kelljen, mielőtt bekapcsolok még egy gépet"

Egy másik ilyen kérdésnél írtam, hogy ilyen önkorlátozós esetben a nők előbb-utóbb úgyis kijelentik hangos szóval, hogy nem képesek egyszerre két dolgot fejben tartani, és lám, itt van a bizonyíték.

2023. júl. 3. 11:27
 23/23 A kérdező kommentje:

Nana, én a férfiakról állapítottam meg ugyanezt, így felújítás alatt különösen, inkább ne is menjünk bele. Attól még nektek is megvan az ügyesebbik oldalatok. :D

Nem az észbentartással van problémám, hanem a szarakodással, hogy nem haladhatok úgy, ahogy szeretnék. Ha el akarom indítani azt az akármit, akkor hadd indítsam már el, ne kelljen másra várni, és később félbeszakítani mást, amit közben már elkezdtem. Csak meg akarom nyomni a gombokat és kész, haladjunk már. :D

2023. júl. 3. 11:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!