Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Van itt olyan aki borzasztóan...

Van itt olyan aki borzasztóan lelakott házban lakik? Egyszerűen nincs pénz a felújításra

Figyelt kérdés

Rossz állapotú a fürdő, a konyha viszonylag tűrhető. A szobában mállik a vakolat, dohos a padló, a szőnyeg. Az egyik szobában egy régi beázás maradványai, csak egy helységben van fűtés, az is kandallóval van megoldva. Egyedülálló nő vagyok, azt sem tudom mivel kezdjem a felújítást, alig tudok félretenni. Viszont ha eladom, az árából nem tudok lakást vagy jobb állapotban lévő házat venni.

Volt valaki hasonló helyzetben, ti mit csináltatok?

2023. jún. 27. 18:06
 1/10 Kólauborkával ***** válasza:
62%

Egy ismerösöm pont ilyen házat készített magának és családjának.

Én kerülöm öket. Pedig sajnos gyerekkori barátom…

2023. jún. 27. 18:20
 2/10 Kólauborkával ***** válasza:
67%
A mit lehet tennire: nagyon sok jó ötlet van DIY videókben youtubeon. Azokat érdemes megnézni és meríteni belölük. Illetve spórolás…
2023. jún. 27. 18:21
 3/10 anonim ***** válasza:
65%

Megcsináltatni drága és garantált a rossz munkavégzés.

Az Internet, barátok rengeteget segíthetnek. A Youtube-ról rengeteg mindent meg lehet tanulni. Csak azt csináltad, amit nagyon muszaj

2023. jún. 27. 18:41
 4/10 anonim ***** válasza:
45%
Kólauborkával tök jó hogy neked mindened megvan és onnan osztod az észt! Köszönjük, hogy vagy nekünk!
2023. jún. 27. 18:49
 5/10 anonim ***** válasza:
92%

Van egy kedves kolléganőm, aki a barátnőm is lett. Ő él ilyen körülmények között egyedül.De lassan minden megoldott amit tudott. Pl:

Arra nem volt pénze, hogy a fürdőszobában kicserékje a teljes csepét, és padlólapot. Így vett csempefestéket, és takarítás után szépen átfestette. Ronda, kopott zöldből, lett egy szép szürke/ fehér fürdőszobája. Máló vakolatot ahogy utánakérdezett, leverte amíg kellett, majd youtube videón tanulva, kijavította. Vakolt, festett. Látni, hogy nem szakember csinálta, de még így is messze szebb állapotban van mint volt. Ugyanúgy javította a beázásokat is. Én láttam a lakását amikor borzalmas állapotban volt, és láttam akkor is amikor szépen helyrehozta amit tudott. Ég és föld. Szava járása mindig az, hogy mindenből ki lehet hozni a legjobbakat is. Igaza van. Lehet nem tudsz félretenni, de annyit mégis, hogy festéket vegyél, és magad megcsináld.

2023. jún. 27. 19:17
 6/10 anonim ***** válasza:
20%
szerintem nagyon nem mindegy, hol van ez a lakás..milyen közel vagy egy praktikerhez, barkácsbolthoz, tüzéptelephez.? Az sem mindegy van-e fuvareszközöd...szerszámok is kellenek...stb.
2023. jún. 27. 20:46
 7/10 anonim ***** válasza:
84%

Én votlam hasonló helyzetben. A romos házat, ami már lakhatatlan volt de nem lett volna pénz rendberakni eladtam, onnan albérletbe költöztünk. Igaz, így az ingatlan árának egy részét feléltük, de közben sikerült egyenesbe jönni.

Nyilván ezzen csak akkor érdemes gondolkodni, ha van rá perspektíva hogy hosszabb távon javulni fog az anyagi helyzeted.

2023. jún. 27. 22:11
 8/10 mindentudó99 ***** válasza:
100%
#1 Milyen ember az aki kerüli a barátját akinek csak lepukkant házra telik? Azért el tudom kèpzelni.
2023. jún. 28. 05:52
 9/10 Kólauborkával ***** válasza:
80%

Nem, nem azért lett olyan az a ház, még segítettem is benne, de minden segítségem ellenére engem okoltak a saját lustaságuk miatt, ezért ott lettek hagyva, nos azóta kb úgy van, ahogy ott hagytam, szóval biztos miattam nem haladtunk.

Ne okoskodj már bele más életébe, ha semmiröl még fogalmad sincs.

2023. jún. 28. 06:10
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

A szobában mállik a vakolat, dohos a padló, a szőnyeg

Első körben azonnal kidobnam a szonyeget. Meg bármi mást ami tartja a nedvesseget, de nagy haszna nincs.

Ruhákat lehetoleg ne bent szárítsd.

Főzés es fürdés idejet probald csökkenteni, minel kevesebb pára annal jobb.

Itt nem csak a haz miatt kell aggodni, hanem hosszú tavon tönkreteszed a tüdőt is.

2023. jún. 28. 11:13

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!