Sziasztok kicserélték nálam a légkábelt és a maradékot otthagyták. És az lenne a kérdésem ha én azt a vezetéket belehúzom kpe csőbe (vagy bármilyen védőcsőbe) akkor abban lerakhatom a földbe?
Kpe csőben, 80 cm-re leásva teljesen oké. Kivéve ha alu kábel, akkor inkább szabadulj meg tőle.
2023. jún. 17. 09:35
2/10 anonim válasza:
Nem földbe való. A gyártó pontosan leírja, hol lehet tartósan, megfelelően használni az adott kábeltípust.
2023. jún. 17. 10:12
3/10 anonim válasza:
Nem alkalmas rá. KPE csőben meg egyenesen tilos kábelezni. Rohadtul megtévesztő, rendszeresen vannak belőle balesetek.
2023. jún. 17. 10:15
4/10 anonim válasza:
A légkábel szabadba való. A földbe mas hatások érik, nem a megfelelő anyagú, szigetelés fajta, vastagság, mechanikai védelem stb.
2023. jún. 17. 10:22
5/10 anonim válasza:
Ja, bocsánat, a földkábelben bizonyára általában nem ugyanaz a réz van, mint ami a légkábeleken is lóg. Amíg pedig a megfelelő szigetelés(már pedig egy 80 centi mélyen leásott, kpe csőbe fektetett kábelnél ez kétségtelen, addig nyugodtan csinálhat ilyet is az emberfia. Mea maxima culpa, "szakemberek". Ezt is lehet lepontozni.
2023. jún. 17. 10:35
6/10 anonim válasza:
5# igaz, de feletted mást írtak ha olvasnád.
Nem kell a hozzáértőket leszólni ha jót akarnak. És a gyártó cégek hivatalos adatait, ami fontos. A hozzá nem értés nagy magabiztosságot ad egyeseknek, mert berháni ugye tudni kell.
2023. jún. 17. 12:49
7/10 NTBS válasza:
Sajnos nem.
2023. jún. 17. 13:33
8/10 anonim válasza:
#5 1. Én nem a szakemereket szóltam le, sőt.
2. Idiótakkal és abszolút fogalmatlan emberekkel nem vagyok hajlandó vitatkozni, szóval en itt be is fejeztem. Kitaláljam mennyi lesz? 0% :D
2023. jún. 17. 13:39
9/10 anonim válasza:
Te KPE csöves marharépa!
Felejtsd már el a KPE csövet!
Nem rég hívtak ki egy házhoz hogy valami leverte a ÁVK-t, vissza sem lehetett kapcsolni.
Kiderült, hogy KPE csőben húzta a nagyokos a 40 méterre lévő kapuhoz a vezetékeket a "villanyszerelő". Mindkét vége nyitott volt. Bepárásodott, megette a szigetelést annyira, hogy az ÁVK már megszólalt. 5 éves volt a szerelét. Öt. Ennyira jó a KPE-s megoldásod cimbi! Ha ennyire okos vagy, akkor mehetsz megadom a címet, áshatod ki a 40 métert nekik ingyen.
2023. jún. 17. 17:52
10/10 anonim válasza:
Ott nem a KPE csővel volt a baj hanem hogy nem zárta le rendesen a végeket. NFA légkábel megfelelő méretű KPE csőbe simán jó lehet, folyamatos legyen a cső és legyen felette jelölő szalag.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!