A parapetes gázkonvektor kikötése engedélyköteles?
Ha kiszeretném köttetni a gázkonvektort, hogy helyette elektromos fűtőpanelt alkalmazzak, akkor azt jeleznem kell a gáz szolgáltató felé?
Illetve, olyat lehet csinálni, hogy ha már levették a konvektort, akkor a csövet is leszereljék és valahogy elzárják a fölösleges végét és akkor csak a tűzhely maradna gázos?
Én biztosan nem szereltetném le.
Az első villanyszámlánál te is visszasírod majd a gázfűtést.
Nem kell engedély senkitől. Persze aki leszereli, az értsen a gáztömörség vizsgálathoz(is)...
de...ahogy előttem írták, nem ártana előbb kipróbálni, milyen is gáz nélkül, mennyi lesz a villanyszámla ugyanolyan meleg elérése mellett.
Azt biztosan megnézted, hogy a belső elektromos hálózat bírja a terhelést?
Kedves 3-as válaszoló, igen utánanéztem. Egy C25-ös kismegszakítóm van. Ha jól tudom ez 25A és 10KW-ig terhelhető.
Jelenleg a hűtő, mosógép és a villanybojler a legnagyobb fogyasztó a háztartásban. Elméletileg elbírja.
Lehet azt csinálom, amit a 2-es írt, bár annak is utána kéne számolni.
Aztán lehet veszek egy kisebb fűtőpanelt tesztelés jelleggel és nem köttetem ki a konvektort. Legfeljebb tanuló pénz lesz... De ez még ráér, ha jön a hideg.
Köszi a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!