Felújítandó vegyesfalazatú háznál mire figyeljek? Mi lehet probléma még?
Figyelt kérdés
Kinéztem egy vegyes falazatú házat, főként vályog. A hozzáépítés téglából van. Alul beton alapja van, felette pár sor tégla. A téglánál van 2 soron szigetelés. Belül nem tűnt vizesnek pedig egy héttel nagyobb esők után voltam megnézni. Az első szobákban a vakolaton láttam néhány kisebb repedést, 2-3mm-s repedések. Ez lehet gond? Mire figyeljek még?2023. máj. 29. 09:19
1/2 anonim válasza:
Ha jó a vízszigetelése és van, akkor nem lesz vizes.
Kisebb repedést sokminden okozhat. Vastag vakolat, nem kötésbe rakott tégla stb.
Nagyobb repedések ne legyenek, ami süllyedésre, alap törésre utalhat, helytől, fajtától függően. De ilyesmit találsz a neten.
Tető faanyaga legyen rendbe, mert az nem kis pénz újra csináltatni.
Ha a régi látszó vagy nem látszó fa gerendák meg vannak hajolva, azt nemigen huzatod egyenesbe már.
2/2 anonim válasza:
Azért csak óvatosan, mert régen azok építkeztek vályogból, akik nem tudták megfizetni a téglát. Szóval ahol már a téglán spóroltak, ott a megfelelő vízszigetelésre kizárt, hogy költöttek.
Nedvesség mérővel meg kell mérni. Se tapintással, se ránézésre nem lehet megmondani, mekkora a fal nedvességtartalma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!