Házfelújításban vagyunk, a hálószobába padlószőnyeget szeretnék. A problémám az, hogy párom semmiképp nem szeretné kipakolni a szobát, hanem azt mondta, leteszi a felét, át a bútorokat, majd a másik felét. Ez így jó lesz? (szerintem nem)
Köszi.
Van gyerek, 13 éves már, nála is az van a szobajában.
Kutya is van, de természetesen kint az udvaron.
Én mondjuk jóban lennék a laminálttal is, de párom szerint (ő a ffi.) majd hideg lesz.
Nem tudom, 40 évem alatt éltem már laminált parkettásban is, sose fázott a lábam.
De a kérdésem az, hogy nem kellene teljesen kipakolni a szobát mint ilyen először a felét, majd át a bútorokat, és aztán a másik felét? Szerintem teljesen üres szobában kellene kiteríteni.
De lehet a piskótasütés ami nekem jobban megy. 😂
megoldható de nagyon nehéz padlószőnyeget egyenesre lerakni úgy, hogy teher van rajta.
Nem az a gond, hogy bent maradtak a bútorok, hanem hogy nem lehet mozdítani a szőnyeget ha rárakjátok a cuccokat és így nem biztos, hogy szépen ki lehet egyenesíteni faltól falig.
Azt beszéljétek meg, hogy ha bent maradnak a bútorok akkor mindet át kell emelni a padlószőnyeg gurigája fölött ami ott lesz 30-40cm vastagon legalább a szoba közepén keresztben. Utána meg nem tudjátok tolni, csak emelni tovább és vinni a másik oldalon, hogy ne gyűrjétek fel a szőnyeget. Lehet, hogy ezt nem is lehet megcsinálni a bútorokkal, mert túl nehezek vagy magasak - ezt ismeretlenül nem lehet tudni.
De megoldható ha úgy jobban szeretné. Mi festéshez nem szoktuk kipakolni a szobákat (kivéve ágyat és könnyebb cuccokat), csak középre toljuk és letakarjuk a bútorokat, mert egyszerűbb így nekünk. Más meg ettől kapna sikítófrászt, hogy mégis hogy lehet úgy festeni, hogy ott van a szoba közepén minden.
Köszi szépen.
Festéshez én se pakolok ki, de a szőnyegnél tartok a gyűrődéstől.
egyedül is meg lehet oldani a bútormozgatást. Ahogy a férjed szeretné, úgy szokták csinálni. Nincs értelme kipakolni, ráadásul ha jól rakja, akkor gyönyörű sima lesz úgy is, hogy átpakolja a már lerakottra.
Számtalan helyen így csinálják, csak nem kérdezik, hanem átpakolják. Persze vannak apró trükkök az átpakoláshoz (például ki kell üríteni a szekrényt, átpakolás után visszapakolni. Ügyes férj aranyat ér!)
Pedig kikell pakolni és úgy lehet szépen leteríteni.
Még úgy oda kell figyelni nagyon hogy jó legyen.
Sose pakoltunk ki, csak átraktuk, és mindig jó lett, gyűrődés mentes.
Csak figyelni kell. Ha nincs leragasztva bármikor lehet gyűrődés, ha nincs mindenhol nehéz bútor.
A nem derékszög sarkok miatt mindig ráhagytam, és leterítés után vágtam le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!