Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Olcsón elvállalt munka díjat...

Olcsón elvállalt munka díjat megnöveli?

Figyelt kérdés

Festőként még tavaly decemberben elvállaltam egy lakás tapétázását.

Igazából ez az első komolyabb munkám amit egyedül végzek majd.

Utólag kérdezgettem kollégákat, hogy ki milyen árban csinálnja a tapétázását és mint kiderült túl alacsony árat kértem.

Most mennyire lenne korrekt picit növelni a munkadíjon (reális keretek között)?

Megmondva az őszintét, hogy picit rosszul kalkuláltam.

2023. máj. 8. 18:52
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Ismét ez a negatívitás...

Vannak nyilvános referencia munkáim az előző kft-nél szóval nyugodtan megtekintheti bármelyik ügyfelem (ezt már párszor mondtam is).

Lehet itt savazni, de a szaktudásommal nincs gond.

35%-kal kevesebb az aktuális átlag piaci árhoz képest. (Szabolcsi viszonylatban nem pedig budapesti vagy dunántúli, ezt még megjegyezném.)

2023. máj. 8. 20:57
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Én ha elszámolom magam, mindig benyelem. Fordított esetben én sem örülnék ha változtatna felém egy vállalkozó.

Lehet mondani a gazdának, hogy azóta eltelt majdnem fél év, de tartsd az árat, és akinek ajánlani fog majd ott behozod.

Szerintem a szájról szájra elv többet ér még manapság is.

2023. máj. 9. 11:11
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Majd a következő munkákon visszahozod, ne cigánykodj.
2023. máj. 9. 15:52
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Rettenetesen inkorrekt lenne. Az adott szó is létezik, ha tisztességes vagy, akkor az többet ér, mint bármilyen szerződés.
2023. máj. 10. 07:34
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Nálam ha az elején megbeszélt összegre árat emelne bármilyen vállalkozó a megvalósításkor, elhajtanám. Az elején megbeszélt öszeget már nem szabad emelni, csak csökkenteni szabad! Egy következő munkát akár ugyanannál az ügyfélnél csinálhatod a drágább árral is, de fontos szabály, hogy ami árat mondasz azt nem emelheted, legfeljebb akkor ha közben jönnek olyan igények, amik nem voltak lebeszélve előre és nem voltak benne az árban, annak a díját lehet felszámolni legfeljebb. Egy gyakorlati példa más területről: Ha foglalsz szállás plédául x összegért, de foglalás után 3 nappal a szállásadó árat emel y összegre, rád az nem vonatkozik, csak azokra akik az áremelés után foglalnak, de ha rajtad is behajtsa a szállásadó az y összeget, akkor mehetsz a fogyasztóvédelemhez. Persze ha x-ből elenged 20%-ot azt szabad.
2023. máj. 10. 16:50
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Megeri neked annyiert amennyiert elvallaltad? ha igen, akkor en nem valtoztatnek az aron. Viszont ha a koltsegeid emelkedtek, pl uzemanyag, anyagkoltseg, akkor annyival emelj ami ezt fedezi.

Ha nem eri meg mert tobbet keresnel alkalmazottkent akkor emelj es max elbukod a munkat

2023. máj. 13. 21:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!