Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Miért drágább a munka, ha van...

Miért drágább a munka, ha van műszaki ellenőrzés is?

Figyelt kérdés

Ház felújítása során kértem árajánlatot közeli cégektől. Mindegyik nagyjából korrekt árat mondott, azonban amikor személyesen mentem és megemlítettem, hogy külön műszaki ellenőrzés mellett kívánom a szerződést megkötni, akkor hirtelen mindenki 2-szeres, sőt volt aki 3-szoros árat mondott ugyanarra a munkára. Indoklásuk összefoglalva annyi volt, hogy a műszaki ellenőr sokszor kötözködik és magasabb szabvány szerinti munkát vár el, mint az indokolt lenne, bármit is jelentsen ez (nem értek hozzá, biztos igaz).

Ez normális így? Kössek szerződést úgy, hogy lemondok a műszaki ellenőrzésről? Mi van ha megkötöm a szerződést, de utólag mégis megfizetek valakit az ellenőrzésre? Felmondhatják, módosíthatják a szerződést emiatt?

2023. ápr. 30. 18:49
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
Mielőtt valaki generál kivitelezőt mondana, nem tudom megfizetni. Inkább én magam hozom össze a munkákat.
2023. ápr. 30. 18:50
 2/13 anonim ***** válasza:
60%
Mert a műszaki ellenőrt is meg kell fizetni,aki nem bagóért dolgozik.
2023. ápr. 30. 18:52
 3/13 A kérdező kommentje:
Nyilván megfizetem a műszaki ellenőrt, de nem rajtuk keresztül. Azt hitted ingyen dolgoztatom? 😅
2023. ápr. 30. 18:54
 4/13 anonim ***** válasza:
71%

Van egy műszaki ellenőr Youtuber, kérdezd meg őt!

Majd linkeld be, engem is érdekel.

2023. ápr. 30. 19:35
 5/13 anonim ***** válasza:
92%

Azért mert nem tudják összecsapni, és kispórolni az anyagot. Ha jó szakembert találsz annak az árajánlata nem fog módosulni azért, mert előírások betartásával kell dolgozniuk.

Ragaszkodj csak az ellenőrhöz, és amelyik szaki emiatt árat emelt húzd csak le a listádról!

2023. ápr. 30. 20:15
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Mert silány munkát szerettek volna végezni, jó érzékkel kiszagolva, hogy nem értesz hozzá. Úgy gondolták, neked jó lesz...
2023. ápr. 30. 21:23
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

5# igaza van.

Emeltek az áron, mert mindent jól kell megcsinálniuk.

Nincs olyan, hogy magasabb szavány.

De vannak előírások, rétegrendek, gyártói előírások, amit be kell tartani a megfelelő minőség, garancia, miatt. Másképp nem szavatolt a hosszantartó és megfelelő minőség.

Nem írtad milyen munkára kértél ajánlatot.

2023. ápr. 30. 21:31
 8/13 A kérdező kommentje:
Teljes tetőcsere, új csatornarendszer, kocsibeálló (de azt másokkal csináltatom). Egyelőre. A többi belső felújítás lenne, de az jövőre.
2023. ápr. 30. 21:53
 9/13 A kérdező kommentje:
Akkor körülnézek távolabb is...
2023. ápr. 30. 21:54
 10/13 anonim ***** válasza:
78%
Arajanlatot kerj. Nem mondanam hogy lesz muszaki ellenor. Ill ami nagyon fontos hogy referenciat is kerj!
2023. ápr. 30. 22:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!