Más is járt pórul az állami napelem pályázattal?
Nekem egyrészt a fővállalkozóm beszüntette a munkát, mert az elszámolás nem megy az állam felé, és tömegesen nem tud hitelezni a mai kamatok mellett, mert csődbe megy a cége. Magyraul előleget utaltak, de az a felület ahol fel lehetne tölteni az elszámolást, majd annak elfogadása után az állam fizetne, nem működik, és konkrét dátum-ígéret sincs, hogy "na, akkor biztosan működni fog".
Ha saját zsebből megelőlegzem az aktuálisan esedékes munkákat, akkor persze elvégzik. Csak ott a másik kockázat, hogy egyáltalán nem biztos, hogy lesz valami ebből a támogatásból. Például az e.on-hoz még az utolsó előtti napon beadtam a HMKE-igényt, de azóta se reagáltak. Valószínű, ha nincs napelem, akkor a nyílászárókat se fizetik majd.
Nálam ráadásul az van, hogy ha saját pénzből cserélem az öreg ablakaimat, az kb. ugyanannyi, mint ha a pályázatban cseréltetem támogatással - mert az 1.4-es műanyag ablakot is cseréltetik 1.1-re, egyúttal a redőnyöket is vehetem újra, mert azt nem finanszírozza a pályázat. Igaz, hogy az 1.1 jobb, mint az 1.4, de ennek több száz év a megtérülése, magának nem finanszíroz ilyent a ember. És ha - pl. az áramszolgáltatói engedély miatt - kútba esik a napelem, akkor valószínű, hogy ilyen hülyeségre szórtam el milliókat.
Egyelőre én sem csinálok semmit, hátha lesz valami pozitív változás (mondjuk az e.on méltóztatik bekötni végre a három fázist vagy kiadja az engedélyt a napelemre). Ha a nyílászárós mérföldkő jár le előbb, akkor így jártam, nem lesz semmi a támogatásból - de inkább ez, mint milliókat bukjak.
11/
Hát nem tudom én már ráparáztam
11/
Franc,rányomtam véletlen a küldésre 🙂
Én hülye sajnos már a nyílászáróból nem tudok kiszállni viszont a házunknak nem ártana mert szar ajtók meg egy két ablak is.
15/
Örülj neki nekünk még semmi csak az elektromos szekrény bele lett kicserélve még az is saját költségre a többit meg húzzák mint a rétestésztát.Pedig már örülnék ha legalább a nyílászáró meglenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!