Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Más is járt pórul az állami...

Más is járt pórul az állami napelem pályázattal?

Figyelt kérdés
Most már kezdek rájönni,hogy tényleg nagy átverés ez az egész csóróknak szóló pályázat nyer az ember vagy 11 millió forintot és nem elég az egész projektre fizess még ennyi meg ennyi forintot rá még egykét százezer nem is lenne gond de mikor már milliókat kérnek még pluszban a kivitelezők.Az állam jól kivárta míg felmennek az árak.Vajon hányan szálltak ki ebbeől a pályázatból?

2023. ápr. 13. 20:46
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Nekem egyrészt a fővállalkozóm beszüntette a munkát, mert az elszámolás nem megy az állam felé, és tömegesen nem tud hitelezni a mai kamatok mellett, mert csődbe megy a cége. Magyraul előleget utaltak, de az a felület ahol fel lehetne tölteni az elszámolást, majd annak elfogadása után az állam fizetne, nem működik, és konkrét dátum-ígéret sincs, hogy "na, akkor biztosan működni fog".

Ha saját zsebből megelőlegzem az aktuálisan esedékes munkákat, akkor persze elvégzik. Csak ott a másik kockázat, hogy egyáltalán nem biztos, hogy lesz valami ebből a támogatásból. Például az e.on-hoz még az utolsó előtti napon beadtam a HMKE-igényt, de azóta se reagáltak. Valószínű, ha nincs napelem, akkor a nyílászárókat se fizetik majd.

Nálam ráadásul az van, hogy ha saját pénzből cserélem az öreg ablakaimat, az kb. ugyanannyi, mint ha a pályázatban cseréltetem támogatással - mert az 1.4-es műanyag ablakot is cseréltetik 1.1-re, egyúttal a redőnyöket is vehetem újra, mert azt nem finanszírozza a pályázat. Igaz, hogy az 1.1 jobb, mint az 1.4, de ennek több száz év a megtérülése, magának nem finanszíroz ilyent a ember. És ha - pl. az áramszolgáltatói engedély miatt - kútba esik a napelem, akkor valószínű, hogy ilyen hülyeségre szórtam el milliókat.

Egyelőre én sem csinálok semmit, hátha lesz valami pozitív változás (mondjuk az e.on méltóztatik bekötni végre a három fázist vagy kiadja az engedélyt a napelemre). Ha a nyílászárós mérföldkő jár le előbb, akkor így jártam, nem lesz semmi a támogatásból - de inkább ez, mint milliókat bukjak.

2023. ápr. 14. 09:23
 12/16 anonim ***** válasza:
Mi a 3 fázist 1 hónap alatt elrendeztük. Tegnap a szolgáltató is kinn volt és kész van.
2023. ápr. 14. 09:43
 13/16 A kérdező kommentje:

11/

Hát nem tudom én már ráparáztam

2023. ápr. 14. 12:54
 14/16 A kérdező kommentje:

11/

Franc,rányomtam véletlen a küldésre 🙂

Én hülye sajnos már a nyílászáróból nem tudok kiszállni viszont a házunknak nem ártana mert szar ajtók meg egy két ablak is.

2023. ápr. 14. 12:57
 15/16 anonim ***** válasza:
Nekünk zökkenőmentesen meglett a napelemünk, mi is kb ekkor csináltuk meg
2023. nov. 4. 13:07
 16/16 A kérdező kommentje:

15/

Örülj neki nekünk még semmi csak az elektromos szekrény bele lett kicserélve még az is saját költségre a többit meg húzzák mint a rétestésztát.Pedig már örülnék ha legalább a nyílászáró meglenne.

2023. nov. 4. 13:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!