Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Mennyibe kerül most egy...

Mennyibe kerül most egy komplett gáz és vegyes tüzelésű kazánrendszer kiépítése?

Figyelt kérdés

3 radiátort, 2 törölköző szárítós radiátort és kb. 30 egybefüggő m2-re padlófűtést szeretnénk. A padlófűtés helyett lehet + 2 radiátor lesz.

A gáz be van vezetve, de konvektoros.

2023. ápr. 7. 16:48
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

10

Nem azt mondom, hogy jó a legsz*rabb is mindenből.

De ha azt látom, hogy máshol tökéletesen jól működik 10 éve a "vaskályhás" vegyestüzelésű rendszer fele annyiért, akkor nekem sem feltétlen kell a 6-700 ezres kék-piros, ilyen amolyan csili vili kazán.

2023. ápr. 7. 18:46
 12/15 anonim ***** válasza:
Ha neked az tökéletesen jó, akkor nem értem miért itt kérdezősködsz, miért nem a szomszédban.
2023. ápr. 7. 18:47
 13/15 A kérdező kommentje:

12

Mert a szomszédban csak a kazán lett kicserélve, a többi ismerősőmnél meg 10 éve működik ugyanolyan jól, de nyilván 10 éve nem mai árak voltak.

Mai átlag árakra voltam kíváncsi, de a 2-3 millió sem túl pontos, mivel egy millió félretevésért fél évet dolgozunk.

Kihívhatom persze a mester most is, de jelenleg nincs rá pénzünk úgysem, azért kérdeztem csak itt.

2023. ápr. 7. 18:50
 14/15 mindentudó99 ***** válasza:
Pedig jobban tennéd ha szólnál neki. Mégis csak ő mérné fel. Fillérre pontosan ő se mondja meg de azért mégis adna támpontot. Megveheted a két kazánt előre persze megfelelő méretűt. Akkor az már biztos nem drágul ha megvan. Én se drága kondenzációsat vettem. Kitűnően teszi a dolgát alig fogyaszt.
2023. ápr. 7. 19:30
 15/15 anonim ***** válasza:

5+

nem a gázkazán a sok hanem a hozzá tartozó papirozás és sallang tételek. Abból a 8-900000 ből kb 350000 a kazán!

Ha gázkazán mellé vegyes kazánt akarsz, akkor zárt rendszerek kellenek. A kazán ahogy írtad 200000 körül akad. kellene még 2 db 3 utu szelep 3 szivattyú, vészhűtőkőr, hőcseréllő, 1 csőtermosztát, 4 visszacsapó szelep. 2 db szobatermosztát. 1" merettekkel kell számolni. lazán elvertél 250-300000et, és meg rengeteg idom, csövek stb is szükséges. így ekkor még csak eljutsz a létező legalapabb biztonságos rendszerrel az osztó gyűjtőig.

ha puffert is akarsz a padlófűtés ideális működéséhez, azaz hőn tartsd a betont az meg 2-300000. Ekkora házhoz 1000 literes kéne minimum.

2023. ápr. 7. 20:24
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!