Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Régi házban a társasházi...

Régi házban a társasházi padlásra lyukat kell fúrnom, milyen födémrétegzésre számítsak?

Figyelt kérdés

Kb. 120 éves társasházunkban felettem van a padlásunk, lyukat kell fúrnom a padlásra. Milyen rétegrendben épültek akkoriban a nagy társasházakra jellemző födémek?

Azt tudom, hogy a padlás padlástéglával van leborítva, egyet felemelve pedig salak van alatta. Szóval ennyit már tudok a rétegeről, fentről lefelé:

- Padlás tégla

- Vastag salak (ami zsákszámra fog a nyakamba ömleni, tudom jól)

- ...

- A lakásom plafonjának vakolata

Mi van a ... helyén, azaz mi van a salakréteg és a lakásom plafonja között? Szalma + malter esetleg?

2023. márc. 29. 22:03
 1/2 anonim ***** válasza:
A salak miatt folyamatosan bezáródik a lyuk, a salakport szétszórja a fúró, elég szar lesz. Én fúrtam ilyen födémet, az iskola volt, és vagy 50-60cm salak. Ott 2 betonrégeg közt volt a salak. Nem semmi mutatvány és kinlódás volt átdugni a védőcsövet, pláne egyenesen. Részvétem. Én nem csinálnám
2023. márc. 30. 11:02
 2/2 A kérdező kommentje:

Megvolt a fúrás, leírom, hátha valaki szintén ezzel küzd.

Szerencsére csak egy 20mm lyukat kellett fúrnom, kb. ilyen rétegrend volt:

- Kb. 3cm vakolat a plafonon

- Kb. 6-8cm vasbeton

- Kb. 20cm salak

- Kb. 5cm vastag padlástégla

Szóval kb. 35cm-t kellett átfúrni, kb. 10 perc volt az egész. A beton nem volt kemény, simán vitte a nagyáruházas ütvefúrógép a szintén nagyáruházas fúrószárral.

A salak szép fekete volt, fúrószárat körbeölelő porelszívót mindenképpen érdemes használni.

2023. márc. 31. 21:46

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!