Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Ilyen munkát mennyiért vállalnak?

Ilyen munkát mennyiért vállalnak?

Figyelt kérdés
Van egy kis fürdő, a mennyezet vakolat néhol potyog, penészfoltok is vannak. Annyi lenne a munja hogy lekaparni a felső réteget és újra glettelni 5 nm-t. Egy ügyes festő 2 óra alatt lekezeli a felületet, én meg utána átfestem, nekem csak az a lényeg hogy szépen legyen glettelve, mert azt nem tudok mennyezeten és jó glettvasam sincs hozzá.
2023. márc. 22. 22:00
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
83%

Elmondom ez hogy működik. Egy festő vállalkozó alamizsnáért nem fog kivonulni egy ilyen "mentalitású" tulajhoz, függetlenül a munka nagyságától.

Ami történni fog, hogy találsz egy alkalmi munkából élő szociális segélyen tengődő embert, aki valamikor régen dolgozott festő mellett segédmunkásként. Ő megcsinálja majd neked, de nyilván a minőségben lesznek különbségek.

Egyébként mikor a villanyszámlát fizeted, vagy a kenyeret veszed, akkor is alkudozol, hogy te max ennyit meg annyit fizetsz csak?

2023. márc. 22. 23:05
 12/34 anonim ***** válasza:
100%
Glett vasat praktikerbe, vagy háztartási boltba, festék boltba tudsz venni, ugyan itt tudsz, rigipszet, meg smirglit venni. Ilyen kis munkát nem szívesen vállalnak a festők.
2023. márc. 22. 23:27
 13/34 anonim ***** válasza:
91%

Hozzad ki sem mennek. Van egy minimum, amit akkor is fizetned kell, ha csak egy szoget kell beverni a falba. Azzal a szerinted ketoras munkaval pont elmegy a fel napom (odacuccolni, megcsinalni, beszelgetni az idiota tulajjal, kicuccolni, atmenni a rendes megrendelohoz), es maris vesztettem egy csomo idot, amiert te csak nyomoradomanyt vagy hajlando fizetni, mert szerinted csak ket ora. Nekem megy elmegy a fel napom.

Szoval en el sem vallalnam emiatt. Oldd meg, ha ilyen nagyokos vagy. 11-es tokeletesen leirta, mi fog tortenni, de meg is erdemled.

2023. márc. 23. 04:42
 14/34 anonim ***** válasza:
93%

Én 50ért vállalnám, ha max 3km körzetben van tőled másik munkám is.

Kiszállás 10/alkalom, munka 15, anyag 5.

Első nap potyogó részek eltávolítása, mélyalapozó felvétel.

2. Nap (ha megszáradt az alapozó) akkor finomglett

3. Nap síkba csiszolás

Ha 6-8mm-nél nagyobbak a mélyedések, akkor +1 nap vastagolás 6-30al, az +12ezer.

Ez a reális díjazás ezért a munkáért nálam (nyugat-Mo)

Mivel te festesz, reklamációnak helye nincs, mert nem tudom megfelelően alapoztál- az adott festékhez, oda való festéket vittél-e fel, megfelelő szakértelemmel.

2023. márc. 23. 07:20
 15/34 A kérdező kommentje:
Megnézném én ti mennyit fizettek ilyen kis munkáért, írta itt az egyik sikerember válaszoló az 50 ezret is, szerinted kifizetné valaki az 50 ezret? Esetleg a budai villák tulajdonosainak adnak ilyen árakat a kóklerek. Akik filléres munkát kihoznak 100 ezerből, mert a minőségi munkához arany szerszámok és 100 réteg kell. Ezért nincs munkája sok vállalkozónak. Ja és kis munka? Aki a kus megrendelést nem becsüli, ne vágyjon nagy munkára. És itt be is fejeztem, mert ti milliomos gyakorisok vagytok, akik egy szögért is 100 ezret tudtok fizetni minőségi nyugati embernek. Irigyellek benneteket... közben lehet szarba lóg a kezetek, vagy albérletbe vagytok.
2023. márc. 23. 07:58
 16/34 anonim ***** válasza:
72%

15!

Semmi gond.

Úgy marad.

2023. márc. 23. 08:00
 17/34 anonim ***** válasza:
84%

Én nem vállalnám. 2 órás munka de egy fél nap elmegy vele nekem (elmenni anyagért, felpakolni, lepakolni, maradék anyagot lerakni a telephelyen), sőt miután elment vele egy fél napom, lehet nem is tudnák más munkába kezdeni aznap. Plusz rengeteg a benzin illetve gépköltség, meg persze az adókat is ki kell termelnem. Meg persze ott a kockázat, volt hogy hívtak hogy egy sima glettelt falat kell csak egyszer átgurítanom, persze kiderült egy omladozó alapvakolat volt a falon.

A 10 ezer forintos díjat értelmezhetetlennek tartom, mert a glett 6500 ft, maradna 3500 ft a díjra? 80-ért vállalnám, de csak akkor ha lenne szabad kapacitásom, ami nem lesz úgy őszig kb.

2023. márc. 23. 08:08
 18/34 anonim ***** válasza:
57%
Olyan nincs, hogy valaki nem tud szépen glettelni! Olyan van, akinek nincs hozzá elegendő türelme. Bár az előttem szóló festő, nyilvánvalóan megcsinálja ezt tized annyi idő alatt, kevesebb anyaggal, mint pl. Te, de szépen glettelni bárki tud, hisz ha nem húzod szépen, akkor többet csiszolsz, ha úgy sem elég szép, akkor mégegyszer glettelsz, mégegyszer csiszolsz. Türelem! Egyébként is a festők a világ legtürelmesebb emberei, minden sz-rság rájuk hárul! Majd a festő megoldja, majd a festő eltakarja. Lek-rtam a falat? Nem gond, jön még a festő. Ehhez kötél idegek kellenek! Én konkrétan a festők helyében vérengzést csinálnék minden építkezésen, mindenki meghalna, aki csak megközelíti a glettelt falat! :)
2023. márc. 23. 08:11
 19/34 A kérdező kommentje:
Eszement emberek hol élnek, te jó ég. Soha életembe nem engedtem hogy az vásároljon be akivel dolgoztatok! Én is eltudok menni egy zsák rigipset venni, miért fizessek neki pluszt benzint meg egyebeket? Mindent megveszek és dolgozzon amiből van. Nekem nincs pénzem minőségi 100 ezres anyagokra, tehát az olcsóbb kategória is jó. Vidéken vagyok emberek, ahol minőségi munkát végzőnek is pénz 20 ezer forint 2 órás munkára. Aki a kicsit nem becsüli... irreális magaslatokban röpködtök gondolatban, de essetek vissza a földre és gondoljatok bele mit írtok. Itt könnyű észt osztani hogy a festő elmegy bevásárolni, el kell takarítani a megmaradt anyagot, hol élsz te? Megmaradna mondjuk 1 zsák glettanyag, szerinted fizetnék neked hogy elvidd, egy háztartásban nem rossz ha van kisebb javításra glett, pl ha elb@szok egy tiplizést vagy rossz helyre fúrok? Nettó bolondság ez az észjárásod. Mert gondolj bele, bevásárolni küldelek, itt dupla áron vásárolsz nekem, mert bebzin, időtöltés és még ha kimarad anyag, akkor azért is fizessek hogy elpucold nekem innen.
2023. márc. 23. 08:44
 20/34 anonim ***** válasza:
91%
Isten pénzéért sem vállalnám, 20 éve vagyok a szakmában, olyan munkát már nem vállalok amit nem láttam. Ahhoz meg kétszer kell kiszállni. Egy ilyen kis munkánál, ahogy fent írták hogy 50-80 ezer ft lenne még akkor is veszteséges lenne. Régen bevállaltam ilyen kis melókat is, de soha többet, nem akarják megfizetni, ha meg igen akkor mindig van valami probléma, amit a laikus tulaj nem látott előre, pl. enyves festékre akar ráfesteni, ilyesmi és onnantól rögtön veszteséges a munka. Nem tudom hogy tudja egy laikus kiszámolni előre mennyibe kerülne a festőnek a munka mikor se vállalkozási, se festői tapasztalatai nincsenek.
2023. márc. 23. 09:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!