Homlokzatfestéshez tanácsok?
Figyelt kérdés
Anyámnak ősszel sikerült jó rondára festetnie a ház homlokzatát, sőt, még a kerítést is. Barbie rózsaszínre festette a ház külsejét. Annyira bántotta egész télen a szememet, hogy az hihetetlen. Olyan tájidegen, ráadásul a kerítés fele barna maradt,most szerintetek hogy néz ki a barna-rózsaszín kerítés? Nagy nehezen sikerült elérnem, hogy legalább kapjon fehér lábazatot,de így se az igazi, szóval: szeretném átfesteni, hogy itt a jó idő,de nem tudom, hogy én belevághatok e 17 éves amatőrként. Olvasgattam a buktatókat, szóval az esetleges kérdésekre válaszolva: a repedések ki lettek javítva ősszel,annyi, hogy rücskös a falfelület. Amúgy úgy képzelem, hogy kékesszürke lábazat és halvány citromsárga. Szerintem nagyon jól harmonizáló színek, és sok helyen is látom,pont egy másik házon tetszett meg. Amúgyis maximalista vagyok, szóval azzal nem lenne baj, hogy festőszalagot ragasztok,figyelnék az egyenes vonalvezetésre,a részletekre, és az ablakoktól,ajtótól kezdeném. Csak az merült fel bennem, hogy el telt e elég idő a festés óta, és most újra lehet csinálni? És rá lehet a rózsaszínre festeni sárgát,vagy le kell előtte fehérre festeni,vagy van bármi ilyesmi? Lehet, hogy hülye kérdés,csak tényleg kezdő piktor lennék. Köszönöm,ha elolvastad és ellátsz pár tanáccsal. ;)2023. márc. 13. 12:01
1/4 anonim válasza:
Szerintem probálkozz valami kisebb szobával .
2/4 anonim válasza:
Hello!
Használj melyalapozót a festés előtt. Nem kell át festeni fehérrel a felületet, csak melyalapozóval a teljes felületét. Várj egy napot és kezdheted a festést. Én az ajtók ablakok falcait szoktam először ki kenni mint írtad te is és utána a nagy felületet. Arra vigyázz hogy ha bele kezdesz egy nagy felületbe akkor azt fejezd is be, ne kezdjen el szaradni mert felhős lesz és az csúnya.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek!
2023. márc. 16. 18:32
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!