Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » A radiátort le tudom szerelni...

A radiátort le tudom szerelni ,panellakásban,úgy hogy ne kelljen az egész házban leengedni a vizet? Ez egy új radiátor ,alul felül szelep van rajta? Nyáron akarom,de nem akkor amikor leengedik 2 hétre.

Figyelt kérdés
2023. márc. 12. 20:10
 1/5 anonim ***** válasza:
Leszedni le lehet,de visszaszerelésnél a rendszerben való vizet pótolni kell,netán még légteleniteni is .
2023. márc. 12. 21:33
 2/5 A kérdező kommentje:
Az nem erdekes,mert júliusba tervezem a burkolást,és a víz augusztusban teljesen le lesz eresztve,mint minden évben.
2023. márc. 12. 21:53
 3/5 anonim ***** válasza:

Kizárólag akkor nyúlj hozzá ha azt a ház is meg a szolgáltató is tudja és benne vannak ők is. lehet, hogy vannak olyan számodra nem látható, nem ismert dolgok amik a rendszerben problémát okozhatnak és szerintem nem akarod fizetni a ház vagy valamelyik lakás kárát ha valamit elönt a víz a szerelésed miatt.

Miért nem jó neked az a 2 hét?

Pont ezért van jó előre meghirdetve, hogy lehessen arra az időre szervezni a cserét is ha szükséges.

2023. márc. 12. 22:44
 4/5 A kérdező kommentje:
Vizessel szereltetem le,és nyáron nem megy a fűtés,valamint akkor vagyok itthon,és akkor jön a burkoló.
2023. márc. 13. 04:39
 5/5 anonim ***** válasza:

Ha a radiátor szerelvényei rendesen kizárnak, nem lehet gond. El kell őket zárni, aztán leszereléskor óvatosan meglazítani a hollandereiket, a radiátor alatt tepsivel, törlőronggyal, ha átengednének. Ha nem jön víz a csövekből, akkor minden rendben; én azért megkérném a szerelőt, hogy amíg nincs a helyén a fűtőtest, a szelepekre csavarjon már fel a biztonság kedvéért egy-egy kupakot.

Annyi víz hiányzik majd a rendszerből, ami a radiátorban volt, de ez nem jelentős mennyiség. A következő fűtési szezon előtt a szolgáltató vissza fogja tölteni.

2023. márc. 13. 16:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!