Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Az alábbi szigetelőanyag...

Az alábbi szigetelőanyag tènyleg nem alkalmas laminált padló alá, vagy csak rá akartak szedni hogy a drágábbat vigyem?

Figyelt kérdés

Egy kb 20 nègyzetmèteres szobába szeretnènk lamináltpadlót majd a nyáron. Ma megvettem a Praktikerben a padlót ès a szegőlèceket. Illetve venni akartam mèg alá ezt a felületkiegyenlítő-szigtelető alátètet. De a szaki le akart róla beszèlni mondván hogy egy másikat vegyek mert az sokkal de sokkal jobb ès azon mèg hőzáró rèteg is van.

Ezt nèztem ki èn illetve duplán terítettem volna/ terítenèm a padló alá, erről akart lebeszèlni:

[link]

Ès erre akart rábeszèlni, illetve hogy ebből egy rèteg is elèg:

[link]

Most mèg egyiket sem vettem meg.

2023. febr. 11. 20:48
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Én se értek hozzá nagyon de már csak a kiszerelés miatt se jártál volna nagyon rosszul ha hallgatsz rá és a drágábbat veszed meg.

Amit venni akartál az 50nm-es kiszerelésben van, szóval a 60%-a pocsékba ment volna és fizettél volna érte 17 950 forintot. Plusz a csíkokat nem ártott volna valamivel összeragasztani.

Amit rád akartak sózni abból tudtál volna 24nm-et venni, ami 22 396 forintba került volna és az illesztése is megoldott.

2023. febr. 11. 21:10
 2/12 anonim ***** válasza:
88%

Lehet venni kimérve is az elsőt.

De mi is a másodikat vettük mert sokkal jobb még a tapintása is. Meg rajta a hőszigetelő réteg. 10 éve vettük az első fajtát akkor még csak az volt, de haladunk a korral.

Menj vissza, fogd meg mind a kettőt, számold ki melyik mennyi és döntsd el neked megéri e, belefér e a keretbe. A szaki nem mondott rosszat neked. De neked kell eldönteni, mellé nem tudsz lőni mert ugye valamelyiket mindenképp aláteszed.

2023. febr. 11. 21:22
 3/12 A kérdező kommentje:
Az elsőt duplán teríteném, ami összesen 6mm vastag lenne már, és így kb 8-10 négyzetméternyi maradna ki belőle, azt meg szinte akármire feltudnám használni. De igazából én sem tudom, nagyon elbizonytalanított az eladó, aztmondta hogy 1-2 év után teljesen kilapulna és ki kellene cseréleni
2023. febr. 11. 23:14
 4/12 A kérdező kommentje:
#2 És így utólag van bármi különbség a kettő között, mármint az elsővel mennyire vagy megelégedve, volt-e azóta vele bármi gond?
2023. febr. 11. 23:20
 5/12 anonim ***** válasza:
78%
Csak engem zavar, hogy szigetelesrol beszeltek amikor egy 3mm vastag cuccrol van szo?
2023. febr. 12. 06:30
 6/12 anonim ***** válasza:
85%

Az 1 linked régeb i típus, alátét az aljzat egyenetlensége miatt. És idővel öregszik, és szétesik egyszerűen. Nem éppen hőszigetelés. A túl vastag rétege eléggé puhíthatja a padló alatti részt, és a különböző súlyú bútorok miatt, késöbb lehet egyenetlenül fog lapulni, így a tartása is kérdőjeles lesz. Én nem tenném duplán.

Az új valszínüleg tartósabb, tömörebb anyag.

2023. febr. 12. 07:47
 7/12 anonim ***** válasza:
41%

A drágább 3 az 1 ben

Vízszigetelés is. Mivel a laminált parketta is víz szigetelő és sok víz hatására púposodik, te döntöd el kell-e.

Az, hogy neked mi kell, a háztól függ. Lehet sehogy se megoldható tartós laminált padló lefektetés egy régi házon.

2023. febr. 12. 07:52
 8/12 A kérdező kommentje:
A pontos èvszámot nemtudom, de valamikor a 80-as èvek vègèn 90-es èvek nagyon elejèn lett kèsz a ház, mivel már többször volt meszelve így láttam a padlót többször is a szőnyeg alatt ami beton. Ès igazából nagyon kis eltèrèsek foltok vannak benne, ès az sem sűrűn. Kb mint egy 5 forintos èrme vastagságának a fele, olyan mèlyek.
2023. febr. 12. 12:42
 9/12 anonim ***** válasza:
85%

A sima alátét dupla terítését nem ajánlom, mert puha. Mi egy vastagabb fajta, néhány mm-es alátétet tettünk az egyik szobába (nem ezt a szigetelőset, hanem az is egyszerű habos-szivacsos volt, csak vastag), pont a beton minimális egyenetlenségei miatt. De a puha alátét besüppedezett a parketta alatt járás közben, és a mozgástól már sok helyen nyikorog a padló. Úgy néz ki, előbb-utóbb törni fog az illesztés. 8 mm-es a laminált parkettánk, ha jól emlékszem.

Amúgy szerintem nem lehet rossz, amit a szaki ajánlott.

2023. febr. 13. 12:57
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Egyértelműen a 2. linken lévő a megoldás, tartósabb, egyenletesebb, több dolgot megoldasz vele és nem szopod végig a parkettázást (és 1/10 annyi idő alatt végzel)

Nem mellesleg nem jössz ki olcsóbban az elsővel csak magadat szívatod. Eleve dupla rétegben tennéd, emellett ragasztószalagot kell még hozzá venned)

2023. febr. 15. 19:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!