Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Mi ez a hülyeség, hogy minden...

Mi ez a hülyeség, hogy minden épületet európában nullenergiássá lehetne alakítani és olcsóbb lenne, mont egy hagyományos felújítás, és igazából megéri?

Figyelt kérdés

https://www.youtube.com/watch?v=hRX0xqbKg1I&t=1s

Harmadik előadás.

Én is azonnal megcsinálnáém, ha olcsóbb lenne, és mindenki. Dehát ilyen ajéánlattal még soha senki nem jött. Ehhez nem hiszem hogy van tudás, szakember és anyag. Egyébként is, beleszámolták, hogy a szükséges anyagok honnan jönnek, például van-e elég? Mert oké hogy a kutatáshoz és egy mintaprojekthez van elég napelem, még de tömegével is lenne? Akkor az ára nem változna? És eleve, ha jól tudom nincs is a földön annyi ritka földfém, aluminiúm, réz, ezüst és nemtudom mi, ami kéne ehhez. Nem nagyon láttam az előadásban konkrétumokat, ez egész olyan wishfull thinking mese volt, sok ööözéssel. Az is árulkodó, amikor azt mondja, hogy sok esetben van jobb megoldás, és abból egy teljes megoldási stratégiát vizionál, de sehol nem azt mondja, hogy átlagosan ez és ez van tényként, hanem anekdotikusan érvel állandóan.

2023. jan. 26. 22:52
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

#1 #2 Irodaépületekben most sem csak szimplán kidobják a levegőt, hanem alapvetően hőcserélős légkezelő gépek vannak, általában bika nagy méretben a tetőn amin keresztül előkezelt, tisztított, átmelegített levegőt készítenek.

Az más kérdés, hogy ehhez nem kevés energia kell ami messze van a null energiától.

2023. jan. 27. 16:42
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

9!

Mire gondolsz?

Ez lett volna a hőszivattyú:

[link]

Ilyen gázkazánom lett helyette:

[link]

Napelem adatait a app mutatja percre pontosan.

A fűtési hőszükséglet az energetikából van.

Azt hogy mibe kerül a hőszivattyú telepítése pedig az árajánlat tartalmazza.

2023. jan. 27. 17:02
 13/16 anonim ***** válasza:

12+

légtechnikára 4 árajánlat közül a legolcsóbbat írtam, igaz hővisszanyerős rendszer

2023. jan. 27. 17:03
 14/16 anonim ***** válasza:
60%

[link]

[link]

[link]

[link]

Arra gondolok hogy ha a kivitelező akkarja a felsorolt áraknál joval olcsobban is megoldható a dolog, de általában nem akkarja.

2023. jan. 27. 17:56
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem az aktualis arakból indultam ki, hanem amikor nekem a gépészet készült, azaz tavaj nyáron. De ettől függetlenül az arányok megmaradtak.

a helységenkénti különálló szelőztető, azért nem ugyan az komfortra... tudom, mert egy van a fürdőbe. 150000 volt és zajosnak találom, biztos nem tudnék tőle aludni, de ez én vagyok.

2023. jan. 27. 18:34
 16/16 anonim ***** válasza:
Meghalgathattad volna figyelmesebben. Nem a nap elemet sztárolta hanem az épületek szigetelését. A felujitással pedig azt állitotta hogy sok esetben olcsobb lenne föleg hosszú távon simán az épületeket szigetelni, mint hatalmas infrastrukturális beruházásokat csinálni, erőmű épités, távhő hálozat, stb. Ezek mellet pedig meg szüntetne egy hatalmas kitetséget, lásd az oroszok elzárják a gázt és attól retteg a fél ország hogy megfognak fagyni. Annak amit írsz kb semmi kőze az előadáshóz.
2023. febr. 2. 21:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!