Hogy lehet nem-rombolva egy ilyen falat kiszedni? a többi lentebb:
Szedtem már ki falat. nem vagyok az aki mindenért munkást hív, de kíváncsi lennék hátha tudtok tanácsolni jó megoldást a jelenlegi problémámra.
A problémám a következő: Szeretnék kiszedni egy válaszfalat. Egy sor tömörtégla. A házzal együtt épült és mindkét vége kötésben van. Az egyik vege a külső falba, ami a kisebbik gond, de a másik vége egy másik szintén egy-sor tégla válaszfallal van kötésbe amit viszont nagyon nem szeretnék ha megsérülne.. Nem akarok vadul nekiallni vésni. A haz a 70es evek elején épult, szóval tapasztalatbol tudom, hogy eleg konnyen kimozdulnak sajnos a téglák a helyükről. ehhez keresnék kiméletes megoldast, gondoltam sarokcsiszoloval belevagni de az nem eri at sajnos. Gondoltam arra is h vékony fúróval megfúrom sűrűn és utána próbálom óvatosan vésni / meg ütögetni (bár a vésés meg az óvatosság eleg nehezen említhető egymás mellett). Ti milyen módszert alkalmaznátok, hogy a kötésben lévő téglákat elvágjátok a fal síkjában, úgy h a fal masik fele ne menjen tönkre? minden ötlet érdekel!
koszi a valaazokat!
Elso: sajnos nincs nagy flexem :/ deehet h tudok kolcson kerni. 12 cm szelesek ezek a teglak. maga a fal is ilyen vastag.
Masodik: epp ezert nem akarom vesni mert kiesik a merőleges falbol az a tegla is aminek nem kene :)
Kiszeded, elvágod, egy kis malterral visszarakod.
Ami közben esetleg kimozdul, detto.
Vízcső, elektromos vezeték nincs benne? Ellenőrizted?
Szédült szomszéd kontárkodott így, aztán jól megjárta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!