Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Mélyalapozás után az egész...

Mélyalapozás után az egész fal fényes. Nehezen lehet festeni a falat?!

Figyelt kérdés

A mélyalapozás nagyon szép lett, folt és csík mentes, viszont fénylő, csillogó lett az egész fal, csak ott matt hatású ahol ki van glettelve a fal.

Felvittem rá a festéket és hát nagyon nehezen veszi be a festéket. A függony résznél nem mélyalapoztam a falat és ott olyan könnyű volt a festés... Kevesebb festéket is használtam és sokkal szebb is a végeredmény mint ahol mélyalapoztam.

A mélyalapozón az van, hogy nem kell higítani.

Mit ronthattam el? Vagy most mit kezdjek a fallal?

2023. jan. 8. 16:16
 1/10 anonim ***** válasza:
52%

Nem szabad fenyes filmretegnek lennie a falon.

Talan tul sokat kentel ra...

2023. jan. 8. 17:42
 2/10 A kérdező kommentje:

Akkor mit tudok ezzel kezdeni?

Van valami ötleted?

2023. jan. 8. 18:13
 3/10 anonim ***** válasza:
0%

Ne görcsölj már ezen a mélyalapozón, semmi baja nincs a falnak, nyugodtan fessél rá. Pont az nem jó ha beszívja a fal, mert akkor sokkal több fogy.

A mélyalapozó nem más mint nagyon híg falfesték, szaga alapján talán épp diszperzit.

https://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__felujitas__12078714-m..

2023. jan. 8. 18:41
 4/10 anonim ***** válasza:
50%

Lecsiszolni tudod max.

#3: pont az a baj, hogy nem tud ra festeni rendesen.

2023. jan. 8. 18:49
 5/10 anonim ***** válasza:

Még jó, hogy mindenhol feltüntetik, többek között a mélyalapozók hátulján is, hogy szárad után matt felületet kell képeznie…

Megoldásként tényleg csiszolni lehet, valami finomabb szemcseméretű papírral.

2023. jan. 8. 19:13
 6/10 A kérdező kommentje:
3-as az a baj,hogy fényes lett és így több festék kell hozzá.. Ha beszívta volna a fal és matt lenne, akkor tudnék festeni könnyen és kevesebb festék kellene.
2023. jan. 8. 19:26
 7/10 anonim ***** válasza:
0%
Ezekkel a készrekevert festékekkel akkor lehet jól festeni ha kicsit meg van higítva. Ha meg még vastagon mélyalapozva is van akkor meg csak csúszik a henger a falon. Nem kell beitatni a falba a festéket. Persze ott ahol valamennyire nedvszívó maradt a fal, ott könyebben szárad, de én ettől még nem kell csiszolni. Azzal mire megy, csak a felület lesz max érdesebb. Kicsit hígabb festék, amit enged is a gyártó aztán csókolom.
2023. jan. 8. 19:43
 8/10 anonim ***** válasza:
69%

Falfesték fényes felületéhez nem köt!!

Ne adjunk ötletet, ha nem értünk hozzá.

Szaradas után az egész úgy fog lejönni, mint a fólia. Ráadásul, ha az általad említett módszerrel ne adj isten túl is higitja, csak ad a szarnak egy pofont.

2023. jan. 8. 20:06
 9/10 anonim ***** válasza:

Túltoltad a mélyalapozót.

Le kell csiszolni, kemény munka lesz, nálunk is ez lett a vége, miután egy kedves ismerős "segített" alapozni.

A mélyalapozót amúgy érdemes ecsettel felvinni, rendesen bedörzsölni, a felesleget alaposan szétkenni.

Az a normális, ha matt lesz a fal, de a fényesre nem fog tapadni a festék

2023. jan. 8. 21:29
 10/10 anonim ***** válasza:

Nem gaz a csiszolas ha van ra geped. Egy excenter csiszolo is jo vagy 180as falcsiszolo. Viszont ovatosan gyengen kell csinalni mert visz a glettbol is. Eselyes, hogy ra kell glettelni majd utolag meg utana.

Kezzel is lehet de az valoban szar melo lesz.

2023. jan. 9. 08:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!