Hőszigetelés vastagságát utólag honnan tudom megállapítani?
Gondolom, vetted a házat.
Akkor kérdezd meg az előző tulajdonost.
Most hány fokos vízzel fűtesz?
Nem vettem, váláskor kivásároltam a férjtől, vele meg nem állok szóba. (És fordítva) A lábazattól 8 centire áll ki; gyanítom, hogy kb. annyi.
"Most hány fokos vízzel fűtesz?"
Nem tudom. Ezt hol tudnám kideríteni? Vaillant kazán van.
Biztosan nem lesz elég a hőszivattyú; a gáznak is meg kell maradnia.
Nagyon-nagyok a nyitott terek, muszáj valamit lépnem. Aztán majd osztok, szorzok. Lehet, hogy ajtó lesz a boltív helyén. Egyelőre körbejárom.
Nem bántásból írom, bocs, de tisztára olyan vagy, mint a párom. :) Ő se tudná megmondani, hogy hány centis szigetelés van/lesz a házon, pedig most építkezünk. De a konyhabútor, na az legyen patent.
Amúgy, ha a lábazat is szigetelve van, márpedig esélyes, akkor még mindig csak a különbséget tudod, nem a teljes méretet. Valami vékonyat (pl egy hegesztőelektródát) bökj bele egy nem túl feltűnő helyen, akár a csatorna lefolyó rögzítése mellett.
De mi a terv erre az öszvér fűtési megoldásra?
Ha egy ház szigetelt, az már jóval kevesebb energiát fogyaszt.
A terv kettős.
1. ha lekapcsolnak bennünket a gázról - esetleg végleg -, legyen valamilyen fűtés. Nagy mínuszoknál ott egy kandalló. (És persze áram azért legyen)
2. el lehessen adni a házat. Ha normálisan fűteném - minden szobáját (ahogyan most nem), éjjel is menne a fűtés (ahogyan most nem), és nem csak 21 fok lenne (ahogyan most igen) -, a szigetelés ellenére is évi 3000 m3 lenne a gázfogyasztás. Így senkinek nem fog kelleni. Lehet, hogy hőszivattyúval sem.
Nálam most jelleggörbe alatt van a fogyasztás, de egyedül élek benne.
Nem biztos, hogy megoldható lesz a fűtése. Lehet, hogy az lesz a megoldás, hogy ketté kell szedni az épületet, két lakrészt kialakítva. Egyelőre körbejárom a témát. Mi az, ami olcsóbb és a legkevesebb barmolással jár.
Kb. 170.
A "szívás" itt a 3 emeletnyi lépcsőház (ami viszi a meleget) és a nagy nappali, ami boltívvel csatlakozik a konyha-étkezőhöz. 1982-ben épült, mi már így vettük meg. Nappali leválasztható lenne pl. télikertnek, a lépcső nem igazán.
Tavasztól késő őszig nagyon cuki, télen nem az..
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!