Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » 2 millió forintból hogyan...

2 millió forintból hogyan tervezzem a felújítást? Mire elég?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Családi örökség miatt rendelkezésemre áll 2 millió forint, amit lakásfelújításra szeretnék költeni.

Budapesti, 58 m2-es lakásról van szó. Ablakok, elektromos hálózat 2014-ben lett cserélve, így ilyesmire nincs szükség szerencsére.

Amire első körben gondoltam:

- festés a nappaliban és hálóban

- konyhabútor frontjainak cseréje (a vázat, ami ikeás megtartanám, de a frontok már eléggé csúnyák)

- konyha munkalap csere (ikeás, nem akarok drágát)

- új kanapé, 3 személyes, L alakú

- új függönyök, új szőnyeg

Ez reális, munkadíjjal és anyagköltséggel együtt ebből az összegből? Nincsenek luxus igényeim, ikeás bútorokra és teljesen átlagos anyagokra gondoltam, de egyáltalán nem vagyok tisztában a jelenlegi árakkal.

Esetlegesen a laminált parketta lecserélése vagy a beltéri ajtók is eszembe jutott, de félek, hogy az nagyobb tétel, és okosan szeretném kihasználni az összeget.

Köszönöm a segítséget, tájékoztatást :) Szép napot!

2023. jan. 3. 09:59
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Hàt, ha nem a legdràgább változatokat használod, akkor igen, ennyi kijön szerintem belőle.
2023. jan. 3. 10:02
 2/8 anonim ***** válasza:
43%
A festést megoldanám házilag, a konyha front, ha nem sérült, felázott, akkor festeném, esetleg új fogantyúkat vennék rá. Munkalapot nem az IKEA-ban néznék, mert már sok helyen van olyan méret, amit árulnak. Ajtó ügyben szétnéznék festős Facebook csoportban, hátha látok jó ötletet és azt is megoldanám házilag. Kanapét vennék olyat, amilyet szeretnék. A maradékot meg vagy elraknám tartaléknak vagy utaznék belőle.
2023. jan. 3. 10:25
 3/8 anonim ***** válasza:
50%

A legjobb lenne, ha szépen sorba írnád tételenként.

Szerintem nem lesz elég, mondom ezt úgy, hogy éppen egy lakásfelújítás kellős közepén vagyok. Az építőanyagok, meg egyéb francoknak napi meg heti ára van, brutális. A mesterekről meg ne is beszéljünk, itt Szabolcsban ha találsz egyáltalán, 30 ezer/nap alatt meg se mozdulnak (számla nélkül)

A bútorok is elképesztő, egy hete még egy kinézett komód 179 ezer forint volt, ma már 249 ezer. Semmi extra, sima multinál.

A konyhabútor esetén egyértelmű az ár, az Ikea honlapján kikeresgéled, berakod a kosárba, és látod is, mennyi a vége.

A következő kérdés, te szereled át az ajtókat és a munkalapot, vagy hívsz valakit?

A kanapé, szőnyeg ugyanez, kikeresed, felírod az árát.

A szobafestés más tészta, az már sokkal bonyolultabb. Mi van most a falon? Festék/tapéta? Milyen állapotú a fal, sokat kell javítani, vagy elég a csiszolás, és már kenhető? Te meg tudod csinálni, akár csak részfolyamatot, vagy hívni kell valakit?

Egy 60 m2-es lakás tisztasági (!) festése 440 ezer forintról indul.

2023. jan. 3. 10:38
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszolat.

#3: festék van a falon, az is 2014-ben készült, akkor javítgatva is lett a fal, én ugyan nem értek hozzá sajnos, de szerintem most csak csiszolás és kenés. Ez a jelenlegi festés házilag készült a nappaliban és festő által a hálóban, nagyon szembetűnő a különbség. Sajnos nem vagyok ügyes szobafestő 😅

Lehet, hogy buta kérdés, de az is tisztasági festés, ha más színt szeretnék, mint ami most van? És abban a 440 ezerben csak a munkadíj vagy már az anyag is benne van?

2023. jan. 3. 10:56
 5/8 anonim ***** válasza:

A 440 ezer alapár, csak egy fehér, egyszerű festés van munkadíjjal együtt. Minél élénkebb színt szeretnél, annál drágább lesz a festék, brutális árai vannak. És hát ez is tapasztalat, ami szerintünk, laikusok szerint jó, az a mester szerint borzalmas. :D Ezért meggondolandó, hogy magad fested ki a haverokkal, vagy mestert hívsz. Mert utóbbi tükörsima falakra fog törekedni, élvédőkkel, százezer réteg glettel, napokig csiszolással, ami nyilván jóval drágább lesz.

Így hát azt javaslom, mielőtt bármibe kezdesz, döntsd el, hogy milyen falakat szeretnél.

2023. jan. 3. 11:02
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Tervezd újra a tennivalókat,és még úgy is kieshet 1-2 tétel.

A 2 millió soknak tűnik,csak már keveset ér.

2023. jan. 3. 11:32
 7/8 anonim ***** válasza:

Mi hasonlókat csináltunk most, nem Bp de mellette, 100 m²

Festés munkadíj 480 ezer, anyak kb 150e

Kanapé nyilván amit rászánsz..egy normálisabb 300-400 ezer

Szőnyegek nekünk 110 ezr volt újak

4 db karnis és 4 db függöny összesen 98 ezer

Laminált padló 3 szobában anyag akciósan kifogott padlóval 500e volt az anyag, 150e a munkadíj

A konyhásat nem tudom

2023. jan. 3. 18:54
 8/8 anonim ***** válasza:
anyag*
2023. jan. 3. 18:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!