Szerintetek kell a aljzatkiegyenlítőznöm?
Figyelt kérdés
Van egy 12 m^2-es szobám, aminek a padlója régi 20*20 cm-es vastag cement járólapból van. Ha lerakom a 2 méteres alu lécet akkor középen kb. 3-5 mm-es mélyedés van.
Laminált padlót akarok letenni, már megvan a 0,3 cm-es padlóalátét is.
Lerakás után nagyon észrevehető lenne?
2022. dec. 21. 19:25
1/4 mindentudó99 válasza:
Ha szerencséd van nem . Attól függ hogy hirtelen van az esés vagy rövid távon. Esetleg nézhetsz alá vastagabb alátét hátha úgy jobb.
2/4 anonim válasza:
Esztétikailag gond nem lesz vele, viszont, ha ezen a részen “levegőben” lesznek a parketta illesztései, akkor hosszú távon ott szétcsúszhat vagy széttörhet.
A parkettákon azt hiszem 2mm a megengedett, ez garancia szempotjából fontos lehet.
Viszont, ha ez utóbbi nem számít, akkor hajrá. Maximum azon a részen a parketta csomagolásából dugdosol alá, hogy ne huppogjon.
3/4 anonim válasza:
Én önterülőznék, mert lamináltnál ha jól emlékszem ilyen 1mm ami megengedett. Nálam is vacak volt az aljzat és a korábbi önterülőzés sikertelensége okán nem vágtam bele (azóta már feljődtem), és itt is több milliméterek voltak, ami nagyon érezhető mikor járok rajta, mert érezhetően behajlik a lábam alatt. Ezt sajnos az alátétfólia nem kompenzálja.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!